Vízhűtéssel érkezett Zotac GTX 1080 Arctic Storm videokártya

Teljes kártyát befedő blokk, hátlap, némi tuning, no és a magas árcédula a gyártó receptje.

Hirdetés

A Zotac nyílt lapokkal játszott a GTX 1080 VGA megjelenését követően, hiszen már a Computexen elárulták, mi több, közszemlére tették vízhűtéses megoldásukat, amelyre az Arctic Storm nevet ragasztották, de a megjelenésre viszont ezidáig várni kellett. A ZT-P10800F-30P modellszámozást viselő kártyát gyárilag a teljes VGA-t beborító, némi alumíniummal díszített akrilfedeles, nikkelezett hűtőblokkal szállítják, melyre szabványos egynegyedes (G1/4) csőcsatlakó került, így egy már meglévő, vagy épp épülő vízhűtéses rendszerben találhat otthonra.


[+]

A NYÁK-ot állítólag a GTX 1080 AMP! Extreme variánstól örökölte, ennek ellenére csak nagyon visszafogott gyári tuningot engedélyeztek: a mag órajele 1632 MHz, GPU Boost esetén pedig 1771 MHz, a memória 10 GHz-es frekvenciáját pedig érintetlenül hagyták. Összehasonlításul, a referencia Founders Edition 1607 MHz-es mag és 1733 MHz-es GPU Boost órajeléhez szintén 10 GHz-es memória-órajel párosul. Ha figyelembe vesszük, hogy az említett AMP! Extreme mag/Boost órajele 1771 és 1911 MHz, míg a memória 10,8 GHz-en ketyeg, akkor lehet némi gyárilag kiaknázatlan tartalék a kártyában.


[+]

Természetesen a Zotac nem akar lemaradni a 2016-os esztendő "legnagyobb durranásáról", így nem hanyagolhatták az RGB világítás vonzerejét, melynek LED-jei a szegecsekben kaptak helyet, távvezérlésük pedig a Zotc FireStorm alkalmazásból lehetséges. A gyártó mindössze ott hibázott, hogy mindezt meghintette egy sárga sávos hátlappal, ami belerondíthat az egyedi színvilágú házbelsőkbe (vagy csak szimplán nem harmonizál a kiválasztott világítás színével).


[+]

A Zotac hivatalos árat nem adott meg, de úgy tűnik az árlisták szerint, hogy 850 eurós ár szerepel majd azon a bizonyos árcédulán (a léghűtéses AMP! Extreme jelenleg 780 euró, az AMP! Edition pedig 725 euró).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés