Hirdetés

Végtelen tükröződés a belépőszinten

A Raidmax új háza egészen pofás előlapi RGB-s megoldással rendelkezik, és az ára sem vészes.

Hirdetés

A hét PCI bővítőhellyel felvértezett Raidmax kalyiba frappánsan a Galaxy nevet kapta, és frontján a három tűs aRGB inputot fogadó, címezhető RGB LED szalagoknak és a tükröknek (pontosabban egy kétirányú, részben fényátengedő tükörlapnak és egy valódi tükörnek) köszönhetően elég egyedi vizuális ingerekkel bombázza a szemlélődőt; mintha egy sötét alagútba bámulnánk, amelynek falai egy darabig ki vannak világítva. Hasonló megoldást először az In Win 805 Infinityn láthattunk, csak ott ugye kicsit más a büdzsé.


[+]

A kuckó amúgy 408 mm magas, 191 mm széles és 423,6 mm mély, Mini-ITX, microATX és ATX formátumú alaplapok részére van rögzítési mód, és mivel a ház meglehetősen keskeny, hátul csak egy 80 mm-es légkavaró számára maradt hely – és nem is szerelhetünk be többet. No igen, hát nem éppen a szellőztetésről szól a történet. Nem csupán elöl, de a bal oldalon is edzett üvegből készült lap feszít, amely egyebek mellett rálátást enged a belül elhelyezhető három 2,5 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes háttértárolóra. A processzorunkra applikált hűtés legfeljebb 145 mm magas, a videokártya 355 mm hosszú lehet, az előlapi I/O szegmensben pedig egy USB 3.0, illetve egy USB 2.0 port tanyázik a szokásos 3,5 mm-es jackek szomszédságában.

Raidmax Galaxy
Fizikai méretek 408 x 191 x 423,6 mm (MA x SZ x MÉ)
Támogatott alaplap formátumok Mni-ITX, microATX, ATX
Szín fekete
Bővítőhelyek száma 7
Beépíthető merevlemezek száma 3 db 2,5", 2 db 3,5"
Előlapi I/O 1 db USB 3.0, 1 db USB 2.0, fejhallgató- és mikrofon jack
Beépíthető ventilátorok száma hátul 1 db 80 mm-es
Gyárilag kapott ventilátorok száma hátul 1 db 80 mm-es
Beépíthető radiátorok -
CPU-hűtő max. magassága 145 mm
VGA max. hosszúsága 355 mm

A további ventilátorokkal és vízhűtési megoldásokkal való fizikai inkompatibilitás nem teszi a drágát ideálissá nagyobb teljesítményű/hőtermelésű konfigurációk fogadására, de egy alapszintű gépecskét összerakva még akár be is válhat a dolog, és a végeredmény garantáltan magára vonzza majd a tekinteteket – legalábbis eleinte. Ha hűtés nincs, azért optika még van, ami kedvező, ha valakinek alternatív fontossági sorrendjei vannak. Az anyagiak bizonyosan nem állhatnak az útjukba, hiszen a Galaxy az 50 dollár alatti mezőnyben indul majd.

Azóta történt

  • Megérkezett Attila a Raidmaxhoz

    Persze nem egy új munkatársról van szó, és nem is a hunok királyáról, hanem a gyártó legújabb ATX méretű gépházáról.

Előzmények

  • Nyitott modder házat virított a Raidmax

    Az amerikai gyártó bemutatta legújabb, nyitott miditornyát, az X08-at. Ez nem az első ilyen stílusú kalyiba az utóbbi időben: vajon egy trend megszületésének vagyunk szemtanúi?

  • Csilivili ház a Raidmaxtól

    A Gama névre hallgató miditoronyra bőven került fényes műanyagból, de belül konzervatív felépítést kínál.

Hirdetés