Ultrakönnyű noteszgépek a Fujitsu Siemenstől

Hirdetés

A Fujitsu Siemens hamarosan kapható új "ultraportable", vagyis kicsi, könnyű, de mégis teljesítőképes LifeBook P szériájú notebookjaival az üzletasszonyokat is igyekszik megszólítani. A most bemutatott LifeBook P7010-es a gyártó adatai szerint kategóriájában először kapott olyan fiókot, amelybe a pillanatnyi igényeknek megfelelően optikai meghajtó vagy pótakkumulátor helyezhető, így nem kell lemondani a nagyobb típusoknál megszokott kényelemről sem.

A noteszgép Intel Pentium M ULV 718 processzorra épül, amely legfeljebb 1,1 GHz-en ketyeg. A megjelenítésről az i855GME chipsetbe integrált grafikus mag gondoskodik, amely a maximálisan rendelkezésre álló 1 GB DDR SDRAM-ból 32 vagy 64 megabájtnyit foglalhat le. A 10,6 hüvelyk képátlójú kijelző WSXGA (1280x768 pixel) felbontású. A notebook 60 GB-os (4200 fordulat/perces) vagy 80 GB-os (5400 fordulat/perces) merevlemezzel rendelhető, opcionálisan DVD/CD-RW kombó meghajtó vagy DVD-író helyezhető a bővítőmodulba.

A LifeBook P7010-nek az interfészek tekintetében sem kell szégyenkeznie: egy PCMCIA-bővítőhely (Type II), két USB 2.0 és egy FireWire port, egy VGA, egy S-Video csatlakozó, illetve SD, MMC, MS és CF kártyákat fogadó slotok állnak rendelkezésre. Az eszközt mikrofoncsatlakozó mellett kombinált vonali és digitális SPDIF audiokimenettel is ellátták. A kommunikációról V.90-es modem, Fast Ethernet adapter és IEEE 802.11b/g szabványok szerinti Intel Wireless LAN vezérlő gondokodik. A magnézium borítású noteszgép mindössze 1,3 kg-ot nyom, mérete pedig 26 x 20 x 3,5 cm. Az energiaellátásról beépített Li-ion akku gondoskodik, az üzemidő pótakkumulátor használatával több mint tíz órára nyújtható.

A számítógép mellé Windows XP Professional operációs rendszer, valamint – többek között – Adobe Reader 6, Norton Ghost 2003, Nero 6, Intervideo WinDVD 5 és F-Secure Antivirus szoftverek járnak. Az üzleti felhasználók részt vehetnek a "made4you" programban is, amelynek keretében testre szabott konfigurációkat rendelhetnek meg, amelyek átvétel után azonnal használatba vehetők. A LifeBook P széria júliusban kerül a boltokba, a gépek ára 2299 eurónál kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés