Ujjlenyomat-olvasó költözik a Tt eSports Black V2 egérbe

Hirdetés

A Thermaltake játékosoknak szánt almárkája, a Tt eSports elsőként építi egerébe a technológiában élenjáró Synaptics ujjlenyomat-olvasóját, az IronVeilt. Az aprónak mondható, 4 x 10 milliméteres méretekkel rendelkező modul és szenzor a Black V2 egér hátán kap helyet, közel a hüvelykujjhoz, ezáltal viszonylag könnyen elérhető. Kis mérete ellenére a gyártó azt ígéri, hogy pontos (3% a fals hiba, tehát ami miatt nem enged be) és biztonságos (50 000-ből mindössze egyszer téved).


[+]

Az IronVeil biometrikus azonosítóchipet a Synaptics kifejezetten beviteli eszközökbe szánja, és mivel a cég a FIDO (Fas IDentity Online) Alliance tagja sok más nagy céggel egyetemben (Microsoft, VISA, stb.), ezért alapvetően több mindenre használható. Például natívan együttműködik a Windows Passporttal, így a Helloval is, amelyek a Windows 10 alapvető szolgáltatásai. De túl azon, hogy ujjlenyomattal tudunk bejelentkezni a rendszerbe, valamint jelszavakat, PIN-kódokat helyettesíthet, fizetés engedélyezésére is van lehetőség. Mindez persze akkor igazán erős, ha a többlépcsős azonosítás, aminek során nem magát a jelszót helyettesítjük, hanem egy-egy művelet vagy tranzakció során a jelszón vagy PIN-kódon felül biometrikus azonosításra is szükség van.


[+]

Ami pedig a konkrét eszközt, a Tt eSport egerét illeti, egyrészt biztosítja az egyszerű bejelentkezést a játékokba vagy szolgáltatásokba, mint a Steam vagy Origin, másrészt lehetőséget ad a játék közbeni mikrotranzakciók végrehajtására is. A tervek között szerepel a játékos pontos beazonosítása is, ami népszerű online játékok esetén jöhet jól: azaz a játék kezdete előtt ellenőrizné, hogy tényleg az adott fiók tulajdonosa ül-e a gép előtt, ezzel az "fióklopás" és a "smurfing" is kizárható lenne.


[+]

Az IronVeillel felvértezett Tt eSports Black V2 valamikor az idei év első felében érkezik, ára nagyjából 60 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés