Hirdetés

Újabb részletek az nVidia Hammer chipsetjéről

Hirdetés

A nyilvánosságra hozott adatok szerint, ugyanúgy, mint az nForce2-nél, egy két chipsetes megoldás született, amelynek a tervek szerint két változata lesz: az északi híd szerepét vagy egy GeForce4 MX-et magába foglaló IGP (Integrated Graphics Processor - Integrált Grafikus Processzor), vagy egy integrált grafikus processzort nem magába tartalmazó SPP (System Platform Processor - Rendszer Platform Processzor) veszi majd át.

A 8X AGP-t is támogató integrált videóprocesszor 3D-s teljesítménye a TwinBanknak köszönhetően megközelíti majd egy szabványos, AGP-csatlakozójú GeForce4 MX videokártya teljesítményét.

Ami a déli hídat illeti, hasonlóan az nForce2-höz, itt is az nVidia MCP (Media and Communications Processor - Média és Kommunikációs Processzor), illetve MCP-T (a T betű a Turbó-t jelöli, a "DualNet" és a Firewire csatlakozás integrációjára utalva) egységeit használja föl. Így az új chipset feature-listája azonos lesz az nForce2-ével, azaz: UDMA 133, USB 2.0, Firewire (IEEE 1394), 10/100 Ethernet (DualNet 2 Ethernet portokkal) és integrált hangkártya (nVidia Soundstorm).

Az új chipset sorozatgyártása várhatóan március végén kezdődik majd, így az új AMD processzorok március végi, április elejei piacra kerülésekor nem kell majd sokat várnunk a hozzájuk illő, Crush K8G chipsetes alaplapokra sem.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés