Új Netgear router hardveres VPN-támogatással

Hirdetés

A Netgear bemutatta kis- és középvállalkozásoknak szánt vezeték nélküli routerei legújabb típusát. A ProSafe Wireless Security VPN Firewall 8 (FVG318) a 802.11b és g szabványokat támogatja, ezenfelül Atheros Super G vezérlőt tartalmazó eszközökkel kommunikálva képes a 108 Mbps bruttó adatátviteli sebesség elérésére is. Az otthoni használatra való eszközöktől eltérően nem négy, hanem nyolc 10/100 Mbps sebességű switchporttal rendelkezik.

SPI tűzfala DoS támadások elleni védelemmel, behatolásérzékelő funkcióval és többrétegű szűrőrendszerrel van ellátva, melyben beállítható például URL-ek, Java és ActiveX kódok tiltása is. Az interneten keresztül létesített kapcsolatokat hardveresen támogatott VPN alagutak teszik biztonságossá. A router egyszerre 25 VPN kapcsolat fenntartására képes, ehhez 56 bites DES, 168 bites 3DES vagy legfeljebb 256 bites AES titkosítást biztosít, és ismeri az MD5 és SHA-1 hash algoritmusokat, emellett természetesen továbbítja a kliensek által felépített VPN-ek forgalmát is. A vezeték nélküli hálózat biztonságáért választhatóan a WEP, WPA vagy WPA2 protokoll felel.

Az FVG318 WAN-oldali Fast Ethernet portja kábel- vagy xDSL-modemhez kapcsolható; routolt hálózatban statikus útválasztás, illetve RIPv1 vagy RIPv2 protokoll segítségével érhető el a hálózat többi része. A készülék beállítása Telneten keresztül vagy webes felületen végezhető el, de támogatja az SNMPv2.c protokollt is. Az áprilistól mintegy 147 eurós nettó áron piacra kerülő FVG318-ra a Netgear három év garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés