Hirdetés

Új gamer monitorduó az Acertől

A Nitro XF2 széria két tagja 240 Hz-es képfrissítési frekvenciát és 3 milliszekundumos válaszidőt kínál 25, illetve 27 hüvelykes méretben.

Az Acer két új monitort jelentett be, amelyek a Nitro XF252Q és XF272 X megjelölést kapták. Előbbi 24,5, utóbbi pedig 27 hüvelykes, de mindkettő Full HD felbontású, 400 nit fényerejű TN panelt állít csatasorba, a méreten kívül az egyéb specifikációk megegyeznek.

A 3 milliszekundumos válaszidő és a 240 Hz egyértelműen a gamer piacra pozicionálja a két újdonságot, a vörös tábornak pedig jó hír lehet, hogy mindkét monitor megkapta az AMD FreeSync támogatást. TN panelhez képest a betekintési szögek sem vészesek, ez függőleges irányban 160, vízszintesen pedig 170 fokot jelent, a színhűséggel viszont már lesznek problémák, az NTSC színtér mindössze 72%-ban lefedett. Ez a játékosoknak nyilván nem annyira fontos, az már annál inkább érdekes lehet, hogy a fekete szintjét 11 lépésben tudjuk szabályozni, ezzel láthatóvá téve az árnyékban megbúvó ellenfeleket. Kapunk előre beállított képmódokat a különböző stílusú játékokhoz, ezeket igény szerint hozzárendelhetjük az adott programhoz, így nem kell például a CS:GO után manuálisan állítgatni a monitort, ha inkább FIFA-val játszanánk tovább.

A hátoldalon kettő HDMI, egy DisplayPort és négy USB 3.0 csatlakozót találunk, továbbá innen megközelítve tudjuk leszerelni az egyébként magasságállításra, forgatásra és döntésre is képes nyakat, amennyiben inkább a 100x100-as VESA foglalatot szeretnénk használni már meglévő tartókonzolunkkal. A jack kimenet lemaradt, helyette be kell érnünk a két darab, egyenként 2 W teljesítményű hangszóróval, ha vagyunk annyira mazochisták, hogy mindenképp a monitort akarjuk hangkimenetként használni.

Az Acer Nitro XF252Q már rendelhető státuszban van, vételára 350 dollár, a 450 dolláros XF272 X piacra kerülésére azonban a hónap végéig várnunk kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés