Tőzsdére megy a Razer

Hirdetés

Elsődleges nyilvános részvénykibocsátást tervez a Razer: az amerikai cég mindezt a hongkongi tőzsdén kívánja végrehajtani. Bár a pontos időzítés, a várt bevétel nagysága és más jellemzők egyelőre nem nyilvánosak, egy, a céghez közeli forrástól származó információk alapján 600 millió dollár körüli összeget remélnek.


[+]

Bár a Razer alapvetően mint játékos perifériák gyártója ismert, a vállalat ennél jóval több mindennel foglalkozik, de pont az ehhez szükséges felvásárlások (például a THX, Ouya, NextBit) és sok esetben a piacra el sem jutó fejlesztések azért erősen viszik a pénzt, és ennek is köszönhető, hogy az elmúlt két évben azért sikerült összesen egy 80 millió dollár körüli veszteséget összeszednie. Ebben szerepet játszhatott egyébként egy végül sikertelen amerikai tőzsdére lépési kísérlet és az alkalmazottak részvényopcióinak módosítása is. Mindenesetre a befektetők bizakodónak tűnnek, az utolsó magánbefektetések szerint a céget 2 milliárd dollárra értékelik, így a 600 milliós IPO elérhetőnek tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

  • Érkeznek a Razer gamer telefonok?

    Új kategóriát teremthetnek a Bloomberg által megszellőztetett termékek, amelyeknek egyelőre a fejlesztésére keresi a Razer a tőkét.

Előzmények

Hirdetés