Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba

Az X300-as sorozat egészült ki az új modellel, amely a percenként 7200 fordulatot teljesítő mezőnyben igencsak pénztárcabarát lesz.

A Toshiba bejelentette, hogy kiegészítik az X300-as merevlemez sorozatot egy 8 TB-os modellel, így a korábbi 4, 5 és 6 TB-os trió kvartetté bővült. A 3,5 hüvelykes kialakítású, 6 Gbps-os SATA interfészre köthető, percenként 7200 fordulatot teljesítű újdonságot ráadásul az ára miatt is lehet kedvelni, ugyanis a gyártó 255 dollárt kér majd érte, és ezzel az árral a hasonlóan gyors 8 TB-os HDD-k között a legolcsóbb alternatívának számít.

Hirdetés

Az új HDD sok szempontból az X300-as sorozatot másolja. Sajnos a tányérok számáról nincs biztos információ, de nagyon valószínű, hogy hat darab 1,33 TB-os hordozóréteg teszi a dolgát, az adatrögzítés pedig PMR elvű. A gyorsítótár marad 128 MB-os, de a kisebb kapacitású X300-as merevlemezekhez képest a 8 TB-os verzió hatékonyabb gyorsítótárazási algoritmussal dolgozik, aminek a puffermenedzsmentje javítja az írási és olvasási műveletek teljesítményét.

Más tekintetben az új 8 TB-os egység hasonló az elődökhöz: az átlagos késleltetése 4,17 ezredmásodperc, míg az adatátviteli tempója 240 MB/s körül tetőzik.

A Toshiba a 8 TB-os, HDWF180XZSTA típusjelzésű X300-as modellt is 180 TB-nyi névleges éves munkabírásra tervezte, és két év garanciát vállalnak rá az első bekezdésben említett ár mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés