Thunderboltot, 10 GbE-t és SSD cache opciót zsúfolt az új NAS-ba a QNAP

Kibővített tudással kerül a csomagba a TS-x53 sorozat legújabb tagja, a négyrekeszes TS-453BT3.

Hirdetés

A QNAP fél éve frissítette középkategóriába szánt négyrekeszes SMB NAS tárolói közül a TS-453-as modellt, ami akkor megkapta a TS-453B jelzést. Most egy újabb variánst jelentettek be, ami azonban még többet tud, így egy kicsit feljebb pozicionálják a kínálaton belül. Ez lesz a TS-453BT3, ami külsőre is sok hasonlóságot mutat, sőt alapjaiban véve megegyezik a TS-453B-vel: OLED kijelző, négy darab 2,5"/3,5"-es SATA 6 Gbps HDD-t/SSD-t befogadó hot swap fiók, és felül a konfiguráció alapját is ugyanaz az Intel Celeron J3455 adja, ám ezúttal nincs variálás a rendszermemóriával, kizárólag 8 GB-tal vásárolható majd meg.


[+]

Most is alapfelszereltség a két darab Gigabit Ethernet, a dupla HDMI 1.4 kimenet, az 5 darab USB 3.0-s csatlakozó és a 3,5 milliméteres jack aljzatok, sőt még a távirányító is, de az SD kártyaolvasót elhagyták. Helyette van viszont más: QM2 PCIe kártya gyárilag, ami két darab M.2 SSD foglalatot és egy 10 GbE hoz a konyhára, ezáltal elérhető válik az SSD cache funkció (az SSD-k megvásárlása viszont a felhasználó feladata) és megfelelő hálózati infrastruktúra esetén a gyorsabb hozzáférés is.


[+]

Ezenfelül helyet kapott két darab USB Type-C foglalat az előlapon, amelyek Thunderbolt 3-ként funkcionálnak, így ezen keresztül is elérhetővé válik a gyors adatátvitel abban az esetben, ha az adott notebookban nincs vezetékes hálózati vezérlő, de van Thunderbolt vezérlő. Amennyiben ez az eshetőség áll fent, akkor a felhasználó nem csak a NAS-on tárolt fájlokhoz fér hozzá, hanem a NAS hálózati erőforrásaihoz is (legyen az szimpla Gigabit vagy 10 GbE), tehát kvázi Ethernet átalakítóként/továbbítóként is funkcionál. A szolgáltatások futásáért és magáért szoftveres oldalért továbbra is a QTS felel, ami jelenleg a 4.3-as verziónál tart.


[+]

A QNAP TS-453BT3 hamarosan kapható lesz, ajánlott fogyasztói ára Európában: 949 euró (+adók)

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Előzmények

Hirdetés