ThinkPad W700 - csak szuperlatívuszokban

Nagyméretű, nem pusztán asztali gépeket kiváltó, de teljesítménye révén erőforrásigényes feladatokra is használható notebookot, jobban mondva mobil munkaállomást jelentett be a Lenovo. A ThinkPad W700-ban a 17 hüvelykes, WXGA+ (1440x900 pixel) vagy WUXGA (1920x1200 pixel) felbontású panel is kényelmesen elfér, alatta nemcsak teljes értékű billentyűzet, hanem numerikus blokk is helyet kap, míg az érintőpad szomszédságában az opcionális alkatrészként kínált beépített digitális rajztáblát láthatjuk, mely Wacom technológiára alapozva elsősorban grafikai és CAD alkalmazásokban van a felhasználó segítségére.

Hirdetés

Grafikában egyébként is erős a W700, hiszen a megjelenítésért profi NVIDIA Quadro FX 2700M vagy 3700M videokártya felel (akár 1 GB saját memóriával), a monitor fényereje (400 cd/m²) és színvisszaadása is kiemelkedik a kategória átlagából, ráadásul kalibrátor is megrendelhető a notebookhoz. Ha nem elegendő a gép saját kijelzője, a videojelet D-Sub, dual-link DVI vagy akár DisplayPort kimeneten keresztül lehet továbbítani a külső monitorhoz.

Lenovo ThinkPad W700

A technológiai alapokat illetően a Lenovo választása nem meglepő módon a Centrino 2 platformra esett, így a PM45 chipsethez 1066 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Core 2 Duo (vagy a későbbiekben Quad) processzor, valamint legfeljebb 8 GB DDR3 memória kapcsolódik. Két merevlemez beépítése esetén RAID 0 vagy 1 üzemmód közül is választhatunk, az optikai meghajtók listáján pedig a hagyományos DVD-író mellett Blu-ray egység is szerepel. Külső adattároló csatlakoztatását USB 2.0 és eSATA port teszi egyszerűvé. A vezeték nélküli interfészek között természetesen megtalálható a 802.11n-es Wi-Fi és a Bluetooth, igény szerint pedig 3G, WiMAX és Wireless USB (UWB) modul is.

A ThinkPad W700 elérhető vPro kivitelben is, mely tartalmazza a nagyvállalatok számára fontos (például távmenedzsment) funkciókat, a biztonsági felszerelések között pedig ujjlenyomat-leolvasót, SmartCard-olvasót és a merevlemez teljes, hardveres titkosításának lehetőségét találjuk, ezenkívül a notebook adott portjait is le lehet tiltani indokolt esetben. A W700 forgalmazása az Egyesült Államokban szeptembertől indul, ára 2978 dollárnál kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés