Tálcán szervírozva egy újabb GDDR5X-es GeForce GTX 1060

A Karácsony közeledtét felismerve a ZOTAC is lecsapott a lehetőségre, így beveszik a középkategóriát az új modellel.

Hirdetés

Az MSI után befutott a ZOTAC 6 GB-nyi GDDR5X memóriával szerelt középkategóriás Pascalja is, a GeForce GTX 1060 6 GB G5X Destroyer. A GPU a régi GP106 helyett a nagyobb GeForce-okon tanyázó GP104 lesz, persze komoly megszorításokkal: felezték a CUDA magok és a textúrázók számát, 64 helyett 40 blending egységet alkalmaztak, 256 bit helyett 192 bites az adatbusz, ami így gyakorlatilag nem jelent változást GP106-os elődőkhöz képest, mivel az effektív memória-órajel is maradt 8 GHz-en az NVIDIA kőbe azért nem vésett 8,8 GHz-es ajánlásának ellenében.


[+]

A mag frekvenciája visszafogott 1506 MHz-ről indul, a GPU Boost 1708 MHz. Az újdonság nyomtatott áramköri lapja szakít a referenciával és a ZOTAC saját GeForce GTX 1080 Minijéből származik, megszabadulván a memórialapkák egynegyedétől, miközben az elektromosság szipolyozása egy darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül történik.


[+]

Kimenetek terén modern sémát követ az újonc, hiszen a három DisplayPort 1.4-nek egy HDMI 2.0b és egy DVI-D aljzat nyújt társaságot a hátsó panelen.


[+]

Az ajánlott fogyasztói ár várhatóan 300 dollár lesz, de említésre méltó tény, hogy egy AMP! Edition modell szintúgy érkezik, mely fizikailag megegyezik hírünk tárgyával, de GPU Boostja 1835 MHz-re van paraméterezve, míg memóriája a megérdemelt 10 GHz-es effektív órajelen üzemel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés