Ez nagyot ütne: 8K felbontású tévével és valódi LED kijelzővel jöhet a Sony

Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a cég forradalmi készülékkel léphet színre jövőre.

Hirdetés

Egyelőre még csak pletykák szállingóznak arról, hogy mi is várható jövőre, de nagyon úgy tűnik, hogy a Sony kőkemény erődemonstrációra készül. A vállalat ugyanis levédetett Európában, Észak-Amerikában és Japánban egy 8K HDR logót, ami nagyon hasonlít a tévéknél 2016 óta használt 4K HDR logóra, ebből pedig logikusan következik, hogy a cég egy ilyen, Super Hi-Vision (7680x4320) modellel lépne színre a közeljövőben.


[+]

És itt még nincs vége! A védjegy levédetéséhez beadott kérelemben látszik, hogy milyen típusú eszközöknél használnák az emblémát: a listában szerepel a "televisions receivers", illetve "light emitting diode (LED) displays", ez utóbbi pedig a korábbi, 4K-s logónál hiányzott. Ez arra enged következtetni, hogy itt bizony nem a LED LCD kijelzőkre gondoltak, hanem azokra a valódi LED megjelenítőkre, amelyeknek egy nagyobb méretű változatát már bemutatták tavaly a CES-en.


[+]

A vállalat egyelőre persze semmilyen hivatalos információval nem állt elő a jövőbeni készülékekkel kapcsolatban. De tudjuk, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt, és eszünkbe juthat a tavaly ilyenkor felröppent pletyka a Sony OLED tévék visszatéréséről, ami végül tökéletesen helytállónak bizonyult. Mindenesetre a legjobb az lenne, ha a 8K televízió egyben a valódi LED technológiára épülne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés