Hirdetés

Sokadik bőrt húzza le ugyanarról a ház alapról a Sharkoon AM5

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs értelme az új kiadásoknak.

Hirdetés

Bizonyára sokak számára ismerős a Sharkoon S25-V ház, ami tavaly óta a piacon van, és idehaza is megvásárolható. Ennek a háznak a vázára, az 5,25"-es rekeszek elhagyásával húzták fel idén az edzett üveg oldallapos TG5-öt (amely már augusztus óta piacon van), valamint a most bejelentett AM5-öst is. Ez utóbbi a felsoroltak közül a leginkább letisztult kialakítású modell, ami rögtön kétféle alapváltozatban is elérhető lesz: Window utótaggal akril oldallapos kiadásban, míg Silent elnevezéssel teli oldallappal és zajcsillapítással. A variációk ezzel nem fújtak ki, ugyanis a fényes piros és kék előlapi opció mellett a konszolidáltabb titánszürke is elérhető lesz.


[+]

Mint említettük, az alap az S25-V, így a méretek (452 x 220 x 465 mm) nem igazán változtak, csak az előlap miatt lett mintegy két milliméterrel hosszabb, viszont akárcsak a TG5, ez is 8,5 kilogrammot nyom, akril oldallapos kiadásban pedig 7,5 kilogrammal számolhatunk. Belseje Mini-ITX, microATX és ATX méretű alaplapokat fogad, olyan megkötésekkel, hogy a VGA és a táp hossza nem haladhatja meg a 400 és 205 millimétert, a CPU-hűtő magassága pedig a 167 millimétert. 3,5"-es szabványú tárolóból dedikáltan egyet, 2,5"-es HDD-ből vagy SSD-ből kettőt fogad, míg két rekeszbe 2,5 vagy 3,5 hüvelykes tárolók is beszerelhetőek, igény szerint.


[+]

Alapból léghűtéssel érkezik a ház, az előlap mögött két darab 140 milliméteres, hátul pedig egy darab 120 milliméteres ventilátor lakik, a Windows, tehát ablakos opciónál pedig három darab 120 vagy két darab 140 milliméteres szélgép beszerelésére van lehetőség a gépház tetejébe. Természetesen a ventilátorok vízhűtéses radiátorral is kiválthatók.

Az előlapi csatlakozókat felülre száműzték, ezek között találunk 2-2 darab USB 2.0-s és USB 3.0-s aljzatot, valamint két jack audio csatlakozást is.

A Sharkoon AM5 hivatalosan 59,9 euróról indul, de ez csak az ablakos kiadás, a Silent házért már 69,9 eurót kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés