Beleáll a retrokonzol-őrületbe a SEGA

Jön a Mega Drive Mini, amely elsőként Japánban lesz elérhető, de még idén eljut más országokba is.

Hirdetés

Ha valami ma nagyon menő, akkor az a retrokonzol. A Nintendo komoly sikereket elért NES Classic Edition és SNES Classic Edition megoldása odáig sarkalta a régi nagy szereplőket, hogy a tettek mezejére lépjenek. Márpedig jelentős múlttal a SEGA is rendelkezik, és a cég a hétvégén be is jelentette a Mega Drive Mini érkezését, amely a legendás 16 bites Genesis, más néven a Mega Drive amolyan felújítása.

A Mega Drive Mini először Japánban kerül az üzletekbe, de a világ többi fontos országába is eljut még az idén. Szokás szerint a konzolon több klasszikus játék lesz elérhető, de a lista még nincs véglegesítve, ugyanakkor a Sega azt is elmondta, hogy bizonyos klasszikusok a Nintendo Switch konzolra is megjelennek majd, ideértve a Sonic the Hedgehog és Phantasy Star című játékokat.

Az eredeti Mega Drive egyébként 1988-ban jelenet meg Japánban, így nem kizárt, hogy az új Mega Drive Mini (vagy Genesis Mini) pont a 30. évfordulóra fut be, ami október 29-én lesz. Hivatalosan azonban a SEGA konkrét megjelenési dátumot nem közölt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SEGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés