Új teljesítményosztályozást vezet be az SD memóriakártyákra vonatkozóan az SDA

Az SDA, vagyis az SD Association bejelentette, hogy a SD szabványú eszközökre vonatkozóan új teljesítményosztályozást vezetnek be. Ez elsődlegesen az SDHC és az SDXC memóriakártyákat fogja érinteni, mivel ezek esetében merülnek fel olyan új piaci igények, amelyeket a mostani teljesítményosztályok nem képesek egyszerű formában reprezentálni.

A cél most is ugyanaz, mint korábban az UHS Speed Class bevezetésénél, röviden kiegészíteni az osztályozást. Mint ismeretes az eredeti Speed Class és az UHS Speed Class kismértékben fedte át egymást, így megfelelő alapot adott a termék kiválasztásánál, de ma már vannak olyan memóriakártyák, amelyek túlteljesítik az UHS Speed Class U3 kategóriát, vagyis az aktuális legmagasabb teljesítményosztályt.

Az új igényekre a Video Speed Class kerül bevezetésre, amely esetében szintén van némi átfedés a korábbi osztályozással, de két új teljesítménylépcsőt hoz. Az osztályok elnevezése is jobb lett, mivel korábban az UHS Speed Class U1 és az U3 esetében nem mindenki tudta, hogy ezek azt jelentik, hogy a minimális szekvenciális írási sebességnek el kell érnie a 10, illetve 30 MB/s-ot. A Video Speed Class esetében már V6, V10, V30, V60 és V90 jelölésű lépcső lesz, és ez konkrétan azt jelenti, hogy a minimális szekvenciális írási sebesség rendre 6, 10, 30, 60 és 90 MB/s lehet.

A Video Speed Class az SD 5.0 specifikációk része, de az SDA kiemeli, hogy a hitelesítést ezúttal is külön kell értelmezni, vagyis az egyes osztályok nem egymás direkt átmenetei. Ez elsősorban az eltérő protokoll miatt van.

A szövetség szerint hamarosan érkeznek majd olyan memóriakártyák, amelyek az új osztályozás szerint is hitelesítve lettek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés