Saját lapka tervezésén gondolkodik az Adobe

Ha lesz is ebből valami, akkor az ARM-ra lesz építve.

Érdekes híreket szállított a világ számára az Axios, ugyanis részt vettek egy konferencián, amelyen Abhay Parasnis, az Adobe technikai igazgatója furcsa gondolatokat osztott meg a hallgatósággal. A szakember felvetette azt a kérdést, hogy szükségük van-e ARM licencre. Állítása szerint erre még nem tudna válaszolni, de ez egy olyan tényező, amire figyelni kell a jövőben.

Hirdetés

Abhay Parasnis elmondta, hogy az Adobe előtt számos lehetőség van arra, hogy hardverhez közelibb megoldásokat kínáljon a piac számára. Többek között az ARM-nak van egy olyan megoldása, amivel a szoftvercégek tudják a szilícium szintjéhez közel vinni a technológiájukat. Ez akár megoldható, egy tapasztalt chipfejlesztő vagy chipgyártó partnereként is.

Persze a fenti kijelentések mellett azért vannak kérdőjelek is. Természetesen nem az Adobe lenne az egyetlen olyan szoftvercég, amely hardver tervezésére adná a fejét, elvégre a Google és a Facebook is dolgozik ilyen projekten. A különbség az, hogy az utóbbi két vállalat számára ez kritikus szempont az adatközpontok miatt, míg az Adobe esetében inkább csak egy megfontolandó irány. Ugyanakkor Abhay Parasnis felhívta arra a figyelmet, hogy meg kell újítaniuk a franchise termékeiket, mert ha nem teszik meg, akkor majd jön valaki más, aki megcsinálja.

Az Adobe számára egyébként az AI technológiák lehetnek érdekesek, és elsődlegesen ezek gyorsítása lenne fontos hardveres szinten. Jelenleg azonban még nem lehet megmondani, hogy ebből mi valósul meg, de az látszik, hogy a cégnek vannak elképzelései.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés