Saját fejlesztésű hardvert kapott az Apple Watch

Az almás gyártó okosórájának negyedik szériája már az általuk fejlesztett CPU és IGP párost használja.

Hirdetés

Az Apple szerdán bemutatott új okostelefonjai mellett lehullt a lepel az Apple Watch Series 4-ről is, amelyről büszkén hirdették, hogy immár az Apple, teljesen saját fejlesztésű System-in-Package rendszerét tartalmazza, amiben helyet kapott az új S4 CPU. A kétmagos, 64 bites processzor állítólag kétszer gyorsabb lett elődjénél, az Anandtech szerint azonban – KhaosT által talált bizonyítékokra utalva – ARM64-32 módban fut. Ez az AArch64 alacsonyabb memóriaigényű 32 bites módja, ami magában hordozza a 32 bites memóriacímeket tartalmazó változók használatát, megtartva az AArch64 utasításkészlet előnyeit.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4 [+]

Az eddig használt Imagination SGX grafikus gyorsítót leváltotta egy szintén az Apple-tervezésű grafikus vezérlő, erről azonban még nem sikerült pontosabb információkat kideríteni. Az SoC magában foglal még egy továbbfejlesztett gyorsulásmérőt és giroszkópot is, a gyártó elmondása szerint ezek nyolcszoros kiolvasási sebességre képesek az S3-ban található verziókhoz képest. Segítségükkel az óra sokkal pontosabban tudja felismerni viselője helyzetét, most már beazonosítja, ha elestünk vagy elcsúsztunk. A kijelző nagyjából 30 százalékkal nőtt az elődmodellhez képest, ráadásul mindezt vékonyabb, 10,7 milliméter vastag házba belepakolva. Ebbe belefért még egy új szívritmus-érzékelő szenzor is, lehetővé téve az amerikai FDA által jóváhagyott, kétpontos EKG készítés funkciót is. Az akkumulátor kapacitásáról viszont nem sok szó esett, az említett egész napos üzemidőt - amivel az előző generációkat is hirdették - a későbbi tesztek feladata lesz megerősíteni vagy megcáfolni.

A 40 és 44 milliméteres méretben elérhető Apple Watch Series 4 a mai naptól előrendelhető, az LTE modemmel szerelt verzió 499, míg az azt nélkülöző modell 399 dolláros áron (itthon 147 990 forintért startol), az órák szállítása várhatóan szeptember 17-én kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés