Támogatja a bányászkártyákat az új Radeon Software

A 17.7.1-es eszközillesztő pár játékhoz és egy programhoz is kínál javításokat.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.7.1-es verziószámú kiadását, amely támogatást kínál a Radeon RX 550 és 560 sorozatú VGA-khoz. Ezeket ugyan már korábban szállították a partnerek, és a kártyák dobozába rejtett CD/DVD-n, illetve a gyártók weboldalain volt is hozzájuk meghajtó, de hivatalosan a főverzióba a támogatás most került be. Mindezek mellett a kriptovaluta-bányászatra szánt Radeon RX 460 és 470 jelzésű termékek is megkapták a megfelelő hátteret. A támogatás itt tulajdonképpen megegyezik a játékra szánt modellekével, csupán ezek a VGA-k más termékazonosítóval rendelkeznek, amelyeket így be kellett írni az eszközillesztőbe.

Hirdetés

A programhibák szempontjából a meghajtó korrigálja a Tekken 7-re vonatkozó alkalmazás-összeomlást a Radeon R9 380-as VGA-kon, illetve a Final Fantasy XIV című alapjáték, valamint a Little Nightmares kiegészítő sem teszi többet ugyanezt a Radeon 300-as palettával. Emellett az Adobe Lightroom CC 2015.10-zel kapcsolatos, alkalmazás-összeomláshoz vezető hiba is korrigálásra került.

A 17.7.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.7.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés