Hirdetés

Hibajavításokat kínál a ReLive-hez az új Radeon Software

A 16.12.2-es Crimson ReLive Edition családba sorolt eszközillesztő pár egyéb problémát is orvosol.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.12.2-es verziószámú meghajtócsomag elsődleges célja az előző, 16.12.1-es, komolynak mondható frissítésben maradt hibák javítása. Ez zömében a ReLive szolgáltatásra vonatkozik, így például megoldódtak a hang felvételével, a korábbi játékmenet gyorsmentésével, az aktív sebességkorlátozással, a második GPU beragadó órajeleivel, illetve a képmentéssel kapcsolatos hibákat, továbbá a legfőbb probléma is a múlté, miszerint maga a funkció bizonyos gépekre nem települt. Mindemellett sikerült megoldani a League of Legends és a DOTA 2 című játékok specifikus gondját. Előbbinél az alkalmazást rendszergazda módban futtatva nem jelent meg a ReLive Overlay, míg utóbbinál képi hibák keletkeztek, ha a felhasználó váltogatott a folyamatok között egy több GPU-s konfigurációval. További adalék, hogy mostantól a felvett videón nem fog akadozni a kurzor.

A ReLive-on túlmenően általános hibajavítások is érkeztek, többek között mostantól rendszerindításkor is betölt a Radeon Sowftware vezérlőpultja, a Battlefield 1 nem generál képi hibákat Radeon RX 400-as sorozatra épített több GPU-s konfigurációval, a Chromium böngészőben is működik a hibrid VP9-es gyorsított dekódolás, illetve az egyes Wi-Fi adapterekkel kapcsolatos magas késleltetést is sikerül orvosolni. A FreeSync is kapott egy javítást, ugyanis két kijelző esetében teljesítményproblémák fordulhattak elő, ha az elsődleges kijelzőn keret nélküli ablak módban futott egy alkalmazás, míg a másodlagos megjelenítő valamilyen dinamikus tartalmat jelenített meg, mint például a videolejátszás, de más háttérben futó alkalmazás is problémát okozhatott.

Apró extra még, hogy a meghajtó megkapta a Vulkan API 1.0.30-as verziójának immáron teljesen véglegesített támogatását.

A 16.12.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent GCN-es APU-khoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.12.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés