Ráncfelvarrást kapott a Snapdragon 710

A Qualcomm leporolta a régi lapkáját, és kicsit kipofozva újra kiadta, ezúttal Snapdragon 712 néven.

A Qualcomm még az előző év tavaszán mutatta be az első 700-as sorozatú Snapdragon rendszerchipet, amely a 710-es jelölést kapta. Erről az alábbi hírben részletesen beszámoltunk, de most megérkezett a felújított verzió, amely a Snadragon 712-es jelzést viseli, és az elődhöz képest csak marginális változásokat kínál.

Hirdetés

Az alapul szolgáló SoC gyakorlatilag ugyanaz, így a fentebb linkelt hírünkbe leírt specifikáció pontosan illik rá. A különbség annyi, hogy a két darab Kryo 360-as teljesítményorientált, azaz ARM Cortex-A75-ös alapokra építkező mag már nem 2,2, hanem 2,3 GHz-es órajelen képes ketyegni. Némileg változott a feszültségszabályozás is, vagyis az újratervezett paraméterezés általánosan magasabb órajeleket képes tartani elsődlegesen az IGP tekintetében, ami a Qualcomm mérései szerint akár 10%-kal is gyorsabb lehet az elődnél. Mindemellett a gyorstöltés már a Quick Charge 4+ technológiát használja.

Újítás még a TrueWireless Stereo Plus és a Broadcast Audio támogatása. Az utóbbi kettő nem igazán hardveres változás, hiszen szigorúan elméletben a Snapdragon 710 is képes lett volna ezekre, csak nem kapta meg a megfelelő szoftveres hátteret. A Snadragon 712-nél azonban már nem spórolta le ezeket a Qualcomm, ami akkor lehet jó hír, ha valaki szereti a vezeték nélküli fülhallgatókat, illetve fontos a hangok egyszerre több Bluetooth eszközre való továbbítása.

A Qualcomm Snadragon 712 kompatibilis a Snapdragon 710-es platformdizájnokkal, így a gyártók nagyon egyszerűen ki tudják cserélni az aktuális fejlesztésekben a rendszerchipet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés