Hirdetés

Más szintre helyezi az üzemidőt a Qualcomm mobil PC platformja

A Microsoft okkal párosítja a Snapdragon 835-öt és a Windows 10-et. Nagyot robbanthat a rendszer a következő CES-en.

Az elmúlt év végén tört fel a semmiből az a pletyka, hogy x86-ot emulálna ARM-on a következő év végi Windows 10 frissítés. Ezt ráadásul a Microsoft nem sokkal később meg is erősítette, és az is kiderült, hogy a Qualcomm lesz a cég hardverpartnere az újnak mondható irányban. Nemrég pedig az utóbbi vállalat vezetője szólta el magát azzal kapcsolatban, hogy konkrétan mikorra várhatók ezek az x86 emuláló ARM-os PC-k.

A Computexen természetesen megtörtént a konkrét bejelentés is, tehát már csak a megjelenésre várunk. Ez a CES-en esedékes, de addig is Cristiano Amon, a Qualcomm QCT divíziójának elnöke fenntartja az érdeklődést, ugyanis elárulta, hogy Qualcomm mobil PC platformja 28-29 órányi Netflix videózást is lehetővé tesz, ami PC-s szinten egészen extrémnek számít. Eközben a mobil gépek könnyűek és vékonyak maradnak.

A Microsoftnak állítólag nagy igényeik voltak az üzemidő tekintetében, de a Qualcomm ezt is túlteljesítette. A jelenlegi adatok alapján a 20 órás üzemidő is meghaladható lesz úgy, hogy az LTE modem és a Wi-Fi is aktív.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés