ARM-os testvért kapott a QNAP apró, kilenc lemezt kezelő hálózati adattárolója

A TS-932X a TS-963X-hez hasonlóan a kis- és középvállalkozásokat célozza.

Hirdetés

Egy hete számoltunk be arról, hogy a QNAP apró NAS-ba présel kilenc adattárolót. Ezt a bravúrt a vállalat most egy másik platformmal is megismétli, ugyanis a TS-932X koncepciója alapvetően nem változik. Ennek köszönhetően ugyanúgy öt 3,5"-es, illetve négy 2,5"-es adattárolót támogat, minden esetben 6 Gbps-os SATA interfésszel, illetve a gyorscserével, és most is ajánlott négy SSD és öt HDD alkalmazása, mivel ez teszi lehetővé az elérési igényekhez igazodó automatikus Qtier technológiát, így a sűrűn használt adatok az SSD-n lesznek tárolva a gyorsabb elérés érdekében.


[+]

Ami változik az a platform, mivel az AMD GX-420MC jelölésű SoC helyett a TS-932X egy Annapurna Alpine AL-324-as processzort használ, aminek négy darab, 64 bites, ARM Cortex-A57-es magja van, ezek pedig 1,7 GHz-en üzemelnek. További előny a két darab 10 Gigabit Ethernet SFP+ port, illetve van két darab Gigabit Ethernet is, USB-ből viszont csak háromra futotta, de ezek mind 3.0-sak. Természetesen a QTS operációs rendszer főbb szolgáltatásai, így például a Snapshots elérhető, valamint a szokásos rugalmasság adott a tárolóegységek szempontjából, vagyis a Virtual JBOD használatával egy UX-800P vagy -500P fogható be a kapacitás bővítése érdekében.


[+]

A QNAP TS-932X 2 vagy 8 GB-nyi DDR4-es rendszermemóriával rendelhető, de igény esetén mindkét opció 16 GB-ra bővíthető. Az új NAS-ok szállítása már megkezdődött.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés