Hirdetés

Itt a passzívan hűtött PlayStation 4

Persze nem hivatalos gépről, szimplán egy modról van szó, viszont működik, és kinézetre is kellemes látványt nyújt.

Bár a moddolás tekintetében a PC van általában reflektorfényben, páran inkább a konzolok átalakításával töltik az idejüket. Ráadásul nem is eredménytelenül, mivel a napokban egy FanlessGuy nevű modder bemutatta a passzívan hűtött PlayStation 4-et.

Az alapot egy PlayStation 4 Slim szolgáltatta, ami nem egy hangos konzol, de tény, hogy a ventilátor ott duruzsol benne, és ezt a zajforrást ki lehet iktatni. Ehhez a teljes alapváztól meg kellett válni, hiszen a hőtermelés viszonylag nagynak számít, vagyis igen méretes hűtőbordára van szükség a megfelelő hűtés biztosításhoz.

Az új alap már kinézetre is luxust sugároz, hiszen a kő és a fa dizájnját vegyíti. A PlayStation 4 belseje egy egyedileg kialakított, 280 x 250 x 5 mm-es tálcára kerül, továbbá a tápegységben található hűtőbordát is ki kellett cserélni. Az alapgép aktív hűtését egy 330 x 250 x 40 mm-es borda váltja, ami egyben a szabadba vezeti a termelt hőt, így lényegében egy radiátorhoz hasonló hőleadó felületként viselkedik.

A ventilátor mellett a merevlemezt is leváltotta egy SSD, hiszen csak így biztosítható a teljesen csendes üzem, továbbá egy extra SSD használatára is van lehetőség, amely amolyan extra adalék, nem kötelező élni vele. Ezt a második SSD-t PlayStation 4 egy USB-re kötött merevlemezként fogja érzékelni, hiszen egy átalakítóval kerül bekötésre. Az optikai meghajtó persze még mindig hangforrásnak számít, de a programok megvásárolhatók az online áruházban is.

Az eredmény egy teljesen passzív hűtésű PlayStation 4, amely nem igazán hasonlít az eredeti rendszerre, de tökéletesen működik. A rendszer végső kiterjedése 360 x 290 x 120-140 mm lett, a tömege pedig 10,4 kg. Ezzel a mod lényegesen nehezebb az eredeti gépnél, de ez érthető, hiszen az alapot konkrétan egy akril kőtömb adja.

Előzmények

Hirdetés