Hirdetés

Munkamonitor a Philipstől az USB Type-C előnyeivel

A 32 hüvelykes képátló mellé WQHD felbontást és széles színteret álmodtak meg.

Hirdetés

A Philips márkanevet birtokló TPV útjára engedi a korai pletykák céltábláját adó 328P6AUBREB típusjelzésű monitorát, ami abból a szempontból nem különleges, hogy 31,5 hüvelykes képátlón 2560x1440 képpontot jelenít meg, de a 100%-os sRGB mellett a 99%-os Adobe RGB színtérlefedettség már kezdi érdekessé tenni ezt a modellt, akárcsak a gyárilag Delta E<2 alá kalibrált színpontosság, ami már a dobozból kivéve is használható professzionális monitor képét vázolja fel. Ennek megfelelően adaptív szinkronizációs technológia nincs (gondolva a G-Sync és FreeSync párosra), a maximális frissítés 60 Hz-nél tetőzik, a válaszidő pedig gyorsítással 4 ezredmásodperc. A betekintési szög IPS ADS panel révén 178/178 fok, a színvisszaadás 10 bit (8 bit+FRC), a maximális fénysűrűség 450 cd/m², míg a kontrasztarány 1200:1-hez. A specifikáció HDR10 támogatásról is említést tesz, de az adatokat látva tudható, hogy valódi HDR élménnyel felesleges számolni.


[+]

Ami még érdekesebbé teszi az összeállítást, az az USB Type-C csatlakozóval életre kelthető dokkoló, ami nem csak egy pár normál USB portot ad, hanem Gigabit Ethernet csatlakozást is elérhetővé tesz a monitoron keresztül. Van ezenfelül Power Delivery és DisplayPort Alt mód, ami azt jelenti, hogy az USB Type-C kábelen csatlakoztatott notebook töltésére is van lehetőség (60 wattig), illetve ugyanezen port DisplayPort adatátvitelre is alkalmas. Amennyiben ezt nem tudjuk kihasználni, úgy hagyományos DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0a csatlakozó is rendelkezésre áll, sőt egy analóg VGA bemenetet is pakoltak rá, ez viszont csak Full HD felbontást tud legfeljebb továbbítani. Beépített hangszórót is kapott a megjelenítő, igaz a 2x3 watt nem fog falat bontani, mindenesetre külső bemenetről is hajtható, valamint a fejhallgató kimenetről sem feledkeztek meg.


[+]

Az állvány a megcélzott szegmensnek megfelelően széleskörű beállítási lehetőséget tartogat: -5 és +20 fok közötti dönthetőség, 180 milliméteres magasságállítás, +/-170 fokos jobbra-balra fordíthatóság, portrémód, de VESA falikonzolra is cserélhetjük mindezt.


[+]

A megjelenés előreláthatólag 2018 januárja, az ár pedig Európában 500 euró lesz.

Előzmények

Hirdetés