Hirdetés

Philips Gioco IPS 27" monitorok környezetet megvilágító Ambiglow technológiával

A Philips mostanában szeret különlegességekkel előrukkolni, ami érthető, hiszen egy többszereplős piacon nem feltétlenül kifizetődő, ha csak a konkurenciához hasonló termékekkel rukkolnak elő. Az idei évben mutattak már be szemkímélő monitort, és olyat is, ami figyelmeztet a pihenőidők betartására, míg a most bejelentett Gioco a tévéknél ismert Ambilighthoz hasonló technológiát vonulat fel.


[+]

Az Ambiglow szerepe lényegében, hogy a kijelző oldalába ültetett színes LED-ek segítségével a képtartalomnak megfelelő színű, látványos környezeti megvilágítást hozzon létre szobában (pontosabban esetünkben a monitor körül). Ehhez persze szükség van némi passzív segítségre is, hiszen a LED-ek önmagukban nem sokat érnek, az élményhez szükség lesz egy falra vagy bármilyen sík felületre 15 centiméteres távolságon belül, amire a fények kvázi rávetíthetők. Természetesen a fény intenzitása igény szerint állítható, vagy pedig teljesen kikapcsolható (pl. munkához).


[+]

A megoldást hasznosító Gioco családba két 27"-es, Full HD (1920x1080 képpont) felbontású, AH-IPS paneles modell kerül 278G4DHSD és 278C4QHSN típusjelzéssel. Előbbi modell extrája, hogy felruházták passzív sztereó 3D-s képességgel, valamint egy beépített négyportos USB 3.0-s hubbal is kiegészítették, míg utóbbi hagyományos, úgymond 2D-s képet rajzol, és nincs rajta az említett hub. Ezt leszámítva a két kijelző technikai paraméterei megegyeznek: W-LED háttérvilágítás, 250 cd/m² maximális fényerő, 1000:1 natív kontrasztarány, 7 ezredmásodperces válaszidő, 178 fokos betekintési szögek, sRGB színtér, analóg D-Sub és 3 darab HDMI bemenet.


[+]

Bár a kijelző sok szempontból felsőkategóriásnak tűnhet, valójában inkább a „konzumer” fogyasztók számára készült, erről tanúskodik az is, hogy a monitor -5/+20 fokos dönthetőségen kívül más beállítási lehetőséget nem kínál, illetve a HDMI bemenetek száma is erről árulkodik. Negatívumként említenénk meg, hogy bár a kijelző igényli a fal vagy valamilyen sík felület közelségét, a VESA rögzítőpontokat lehagyták róla, pedig lett volna értelme ennek a megoldásnak még ilyen relatíve kis méretben is.


[+]

A 2D-s Philips Gioco 278C4QHSN egyes boltokba már megérkezett (a cseh webshopokban például 85 000 forintnak megfelelő koronáért kínálják), míg a 3D-re képes Philips Gioco 278G4DHSD szállítása már megkezdődött – ennek ára várhatóan 400 eurónak megfelelő forint lesz.

Azóta történt

  • LCD kijelző a kontaktlencsében

    Az eredetileg orvosi célokra szánt eszköz a jövőben arra is alkalmas lehet, hogy a felhasználónak szánt információkat jelenítsenek meg rajta.

Előzmények

Hirdetés