Olcsóbb X399-es lap az MSI-től

A drága Gaming Pro Carbon AC után az X399 SLI Plus a kedvezőbb árú kategóriát célozza meg.

Új, X399 platformra épülő alaplapot jelentett be az MSI: az X399 SLI Plus modell a Pro Gaming Carbonnál kedvezőbb áron érkezhet, és ugyan a gyártó szerint a professzionális felhasználók piacára szánták, bőven akad rajta olyan szolgáltatás, ami a játékosok és a lelkesebb DIY építők szívét is megdobogtathatja. A modder társadalom számára például rögtön itt van a vezérelhető RGB LED-sor, amelyből jutott a chipset hűtőjére, az I/O panel árnyékolására és a lap hátoldalára is, a SATA portok alá. Mindezek a fények természetesen az MSI Mystic Light segítségével vezérelhetőek, aki pedig még bővíteni szeretné ezt a lényeges funkciót, az megtalálhatja az ehhez szükséges extra csatlakozókat is az alaplapon.

Hirdetés

 


[+]

Ami a további paramétereket illeti, a méretes TR4 foglalat mellett nyolc memóriahely van, amelyek a gyári specifikációk szerint DDR4-3600+-ig támogatják a modulokat. A PCIe slotok száma hat, ebből kettő 2.0-s x1-es és négy x16-os 3.0-s csatlakozó. Az utóbbiakból kettő az, amit x16-os csatlakozóként tud üzemelni, és ezeket fémerősítéssel is ellátták arra az esetre, ha nehezebb VGA-kből készítenénk duplakártyás rendszert (de természetesen négy grafikus kártyát is beépíthetünk, ha le tudunk mondani az x16-ról). A háttértárak számára nyolc SATA port áll rendelkezésre, és ezeken felül kapunk három PCIe x4-es M.2 foglalatot is, amelyek mind a CPU-val állnak összeköttetésben. Ezek közül a processzorhoz legközelebbi példány hőelosztó lemezt is kapott, a középső pedig 22110-es modulok számára is biztosít helyet.

 

 


[+]

Hálózati adapterként egy Intel gigabites megoldást kapunk, míg USB csatlakozókból összesen tizenkét konnektor áll rendelkezésre, közülük egy 3.1 Gen 2 sebességű Type-C, egy pedig ugyanilyen gyorsaságú Type-A, míg a standard USB 3.1 (Gen 1-es) portok száma nyolc. Az alaplapon van egyébként egy plusz kivezetés 3.1 Gen 2-es sebességgel, és egy másik standard, USB 2.0 gyorsasággal. Az alaplapra digitális, 13 fázisú VRM került, Military Class IV specifikációkkal, és kapunk két számjegynyi hétszegmenses LED kijelzőt is, hibakereséshez.

Sajnos az MSI hivatalos árat nem tett közzé, így egyelőre nem tudni, hogy mennyivel lesz olcsóbb az SLI Plus a Gaming Pro Carbonhoz képest.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés