Az okostelefonok piacán nyomul a Marvell

A Marvell még 2009 októberében mutatta be az ARMADA termékcsaládba tartozó SoC rendszereit, ám a fejlesztések nem álltak le, és jobbnál-jobb alternatívákkal áll elő a gyártó. Ezúttal az okostelefonok piaca kerül terítékre. A partnerek már korábban megkapják a Pantheon platform mintapéldányait, ám a vállalat egyelőre csak a sorozat felsőkategóriás ARMADA 618 néven emlegetett tagját mutatja be. Ettől függetlenül várhatóak olcsóbb megoldások is, amelyek akár 100 dollár alatti okostelefonokat is eredményezhetnek.

Hirdetés

Az ARMADA 618-as SoC egy 1 GHz-es órajelen üzemelő Sheeva PJ4 magra épül, így ARMv7 utasításkészletet használja, a SIMD motor pedig a Wireless MMX 2-re alapoz. A 12 x 12 mm-es kiterjedésű lapka tartalmaz 3D-s grafikus magot is, ami támogatja az OpenGL ES 2.0 és az OpenVG 1.1-es API-kat, továbbá másodpercenként 45 millió háromszöget képes leképezni. Természetesen a hardveres videó transzkódoló sem maradt ki, így semmi akadálya a Full HD felbontású filmek akadásoktól mentes lejátszásának.

A SoC erőssége még az integrált ISP, azaz az Image Signal Processor, amire egy maximum 16 megapixeles HD kamera kezelését lehet rábízni. A lapka tartalmaz 3G támogatást is, továbbá egy külső vezérlő segítségével a Wi-Fi kapcsolat is megoldható. A fogyasztás a tervezés folyamán természetesen kiemelt szerepet kapott, így megfelelő akkumulátorral párosítva a rendszer napokig üzemképes, ami tulajdonképpen egy okostelefonnál alapvető elvárásnak tekinthető.

A Marvell a gyártópartnerekkel karöltve számos ARMADA 618-ra épülő megoldást mutat be a mai napon kezdődő Mobil World Congress alkalmával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés