OCZ Vertex 3 LP SSD-k vékony kivitelben

Hirdetés

A vékony notebookok, különösen az Ultrabookok terjedésével a merevlemezek és SSD-k méretcsökkentése létfontosságúvá vált, így a gyártók erre is nagy hangsúlyt helyeznek az utóbbi időben. Persze tudvalevő, hogy a legjobb helykihasználást a külön burkolat nélküli, mSATA csatolófelületű, memória alapú tárolókkal lehet elérni. Ezek jellemzően magasabb árkategóriát képviselnek, így az egy gigabájtra eső fajlagos költségük nem versenyezhet a vékony merevlemezekkel, és egy-két ritka kivételtől eltekintve teljesítményük is elmarad a leggyorsabb, 2,5"-es SATA csatolófelületű példányokétól.


[+]

A gyártók az átmeneti megoldást a 2,5"-es tárolók esetében a 7 mm-es magasságban látják, és erre gyúrt rá az OCZ is a Vertex 3 LP esetében – ahol az LP a Low Profile, azaz alacsony profilt jelöli. A gyakorlatban az LP változat belül semmiben sem különbözik az eddig ismert Vertex 3 modellektől, tehát a 20 nm-es osztályba sorolt MLC NAND flash memóriachipek és a SandForce vezérő változatlanul ugyanazon a nyomtatott áramköri lapon kaptak helyet, mint a normál variáns. A méretcsökkentés csupán a burkolatot érintette, amit 9,5 mm-ről 7 mm-re vágtak.


[+]

Az OCZ hivatalos árat egyelőre nem közölt, de a Canadian Computers árlistájában már fellelhetők az új típusok 60, 120, 240 és 480 GB-os kapacitásban. Egyelőre úgy tűnik, hogy furcsamód a normál változat árnál csak jóval drágábban lehet hozzájutni a kevesebb anyagot tartalmazó LP variánsokhoz, de tekintve, hogy egyelőre csak előrendelést vesznek fel, a termékek ára a végleges megjelenéssel még változhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Előzmények

Hirdetés