Befutottak az új generációs MSI notebookok

Már be is jelentették a tajvani gyártó a friss CPU-kra épülő gamer sorozatát.

Hirdetés

Alig érkeztek meg az új mobil CPU-k az Inteltől, az MSI már be is jelentette saját gamer notebookjainak legfrissebb generációját. A fő hangsúly három modellen van: GS65 Stealth Thin, GT75 Titan és GE Raider RGB Edition.


[+]

Ezek közül a Stealth Thin, ahogy talán a nevéből is látszik, vékony és könnyű: tömege 1,79 kg, vastagsága pedig 18 mm, mindehhez azonban az MSI állítása szerint nyolc órát meghaladó üzemidő tartozik. Az persze igen valószínű, hogy ez minimális terhelésnél érhető csak el, a nyolcadik generációs Core i7 és a GeForce GTX 1070/1060 kombinációk meghajtva biztos, hogy hamarabb véget vetnek a tobzódásnak. A játékosok számára érdekes még a kijelző, amely 144 Hz-es képfrissítést kínál, és két oldalán 4,9 mm vastag kávával rendelkezik. A fekete/arany burkolat egy SteelSeriesszel közösen készített billentyűzetet takar, gombonként konfigurálható RGB világítással, az oldalakra pedig három USB 3.1, egy Thunderbolt 3, egy HDMI, egy mini DisplayPort és pár hangcsatlakozó került.


[+]

A GT75 Titan esetében, ahogy a korábbi Titanoknál is, a sebességről szól minden, ez tehát már az új mobil Core i9-re épül (aki spórolna, választhatja a Core i7 változatot is), mellé pedig GeForce GTX 1080 vagy 1070 (SLI-ben és magányosan) kerülhet, a szériában megszokott mennyiségű háttértárral (2 darab NVMe/SATA, 1 darab NVMe, 1 darab 2,5”-es SATA). A memória számára négy foglalat áll rendelkezésre, amelyeket teljesen megtöltve 64 GB-nyi DDR4-es RAM-mal dolgozhatunk 2400 MHz-es sebességgel – ha viszont beérjük két foglalat használatával, és így 32 GB-tal, akkor 2666 MHz is lehet az effektív órajel. A kijelző mérete itt 17,3 hüvelyk és választhatunk az UHD felbontású, 100% NTSC lefedettséget ígérő panel és Full HD-s, 120 Hz-es, 94% NTSC-s változat között. A vaskos ház oldalain itt már öt USB 3.1 várja a külső eszközöket, egy Thunderbolt 3, egy HDMI és egy mini Displayport mellett, ezenkívül találunk egy Ethernet portot is, amely mögött már egy 10 gigabites sebességre képes Killer adapter lapul.


[+]

Végül a harmadik újdonság a GE63/73 Raider RGB Edition páros, amely valójában nem is igazán új, hiszen a két gép a CES-en már látható volt, persze akkor még egy előző generációs processzorral. A most boltokba kerülő modellekbe azonban már a nyolcadik generációs Core i7 is rendelhető, a CPU mellé pedig GeForce GTX 1070 vagy 1060 grafika kerülhet. A rendszermemória mérete itt 32 GB-ig növelhető, az adattárolók számára pedig két M.2 foglalat és egy 2,5”-es fiók áll rendelkezésre. Kijelzőként a GE63 esetében egy 15,6”-es, a GE73-nál pedig egy 17,3”-es méretű panelt választhatunk, mindkét esetben a Titannál már felsorol jellemzőkkel. A Raider RGB esetében a fő hangsúly az RGB-re került, a szivárvány minden színében pompázó billentyűzeten túl ugyanis 24 zónás háttérvilágítás rejtőzik a fedőlap nyílásai mögött, de RGB-ben pompáznak az USB csatlakozók is.

A három fő újdonság mellett (melyek közül a Stealth Thin már előrendelhető az Amazon.com-ról, 1800 dolláros induló áron) a generációváltás érint egy sor más MSI gamer gépet is, így érkezik az új CPU-kra épülő GT83 és GT63 Titan, és frissül a GP, GL és GV sorozat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés