Ma vagy holnap történik valami Montrealban

Az NVIDIA alkalmazottjainak Twitter bejegyzéseit figyelve feltűnt, hogy szokatlanul sokan utaznak egyszerre Montrealba, így valami esemény történik ott manapság. Ennek utánakérdeztünk és megtudtuk, hogy a cég egy kétnapos rendezvényt tart, amire a számos gyártópartner és a meghívott újságírók hivatalosak csak, tehát valami előzetes terméket mutatnak be. A pletykák szerint nem grafikus processzor lesz, de valamilyen formában kapcsolódik a játékokhoz, csak még nem tudni, hogy miképp. A hivatalos hardverpartner állítólag az ASUS, így ha minden igaz, akkor a terméket az említett cég fogja gyártani. Persze megerősítés nélkül az információk egyáltalán nem biztosak.

Logikusan átgondolva az NVIDIA korábban több szoftveres és egy hardveres projektről beszélt. Kiindulva abból, hogy az ASUS elvileg partner a felhős játékhoz kapcsolódó temérdek opciót talán ki lehet zárni, vagyis marad a vállalat virtuális valósághoz tervezett szemüvege. Ez abból a szempontból reális alternatíva, hogy az NVIDIA manapság elhatárolódik az általunk is kipróbált Oculus Rift emlegetésétől, és az utóbbi termék fejlesztői is szinte minden hivatalos rendezvényen az AMD hardvereivel demonstrálják a szemüvegük képességeit, elzárkózva az NVIDIA megemlítésétől is. Talán a háttérben már mindenki tud pár apróbb részletet, így lehetséges, hogy az NVIDIA saját szemüveget akar kínálni, amivel az Oculus Rift direkt konkurensévé válnak. Nagyon is elképzelhető, hogy ez lesz az a titkos termék a montreali bemutatón.

Az NVIDIA korábban is utalt rá, hogy a folyamatos sebességverseny helyett az élményre szeretnék helyezni a hangsúlyt, mellyel természetesen az árverseny is elkerülhető, ami semelyik cégnek nem hiányozna. A vállalat esetleges virtuális valóságra tervezett szemüvege jó eséllyel csak GeForce kártyákkal működik majd, így az újítás iránt érdeklődő felhasználókat magához láncolná az NVIDIA.

Előzmények

Hirdetés