Az NVIDIA elismerte, hogy a Samsunghoz viszi a GPU-k gyártását

A vállalat a 7 nm-es csíkszélesség tekintetében elköszön a TSMC-től, így a dél-koreai óriáscég is nagy kihívás elé néz.

Az NVIDIA háza táján az elmúlt időszakban komoly kérdés volt, hogy hol készülnek majd a vállalat 7 nm-es node-ra tervezett GPU-i. Már az év elején felröppent az a pletyka, miszerint az NVIDIA a Samsung 7 nm-es EUV node-ját szemelte ki a következő generációs fejlesztéseihez, és azóta a DigiTimes is megerősítette ezt az értesülést, hivatalosan viszont nagy csend volt az érintett felek részéről.

A The Korea Herald riportja szerint Yoo Eung-joon, az NVIDIA dél-koreai részlegének vezetője egy szöuli konferencián elismerte, hogy a vállalat megegyezett a Samsunggal az új generációs GPU-kra vonatkozóan, amelyek a dél-koreai óriáscég 7 nm-es EUV node-ján készülnek. Azt az NVIDIA nem árulta el, hogy konkrétan mekkora gyártókapacitásról szól a megállapodás, de annyit igen, hogy "lényeges" mennyiségről van szó.

A Samsung az NVIDIA döntése értelmében hatalmas lehetőség, de egyben jelentős kihívás elé is néz. A vállalat ugyanis korábban leginkább ultramobil piacra szánt rendszerchipeket gyártott, amelyeknél egy GPU lényegesen nagyobb kiterjedésű, és erre vonatkozóan nincs is túl nagy tapasztalatuk. Bár az NVIDIA nem ismeretlen partner számukra, korábban is csak a kisebb méretű GPU-kat kapták meg. Ez a jövőben azonban meg fog változni, így végre kiderül, hogy mit tud a Samsung kezdeni egy méretes lapkával. Amennyiben kedvezők lesznek az eredmények, az a TSMC számára is probléma lehet, hiszen a dél-koreai konkurensük talán egyszerűbben tudja majd elcsábítani a tajvaniak aktuális ügyfeleinek egy részét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés