Tényleg hibrid módon használják a játékosok a Nintendo hibrid konzolját

A japánok szerint a Switchek nagyjából fele-fele arányban vannak a dokkolóra kötve, illetve leválasztva.

A Nintendo Switch konzolról már megannyi statisztikai adat látott napvilágot, de talán az egyik legérdekesebb információ az, hogy a gépet mégis hogyan használják a játékosok. A vállalat ugyanis hibrid megoldásnak tervezte a rendszert, vagyis képes egy dokkolón amolyan asztali konzolként működni, de kézbe is kapható, amikor már a hordozható konzolok jellemzőivel rendelkezik.

Doug Bowser, a Nintendo eladásért és marketingért felelős alelnöke az Ars Technica számára elárulta, hogy az eladott gépeken futó telemetria adatai szerint a játékosok nagyjából fele-fele arányban használják dokkolón, valamint erről leválasztva a konzolt, bár hozzá kell tenni, hogy a telemetria jelenleg nem tudja megkülönböztetni a teljesen mobil, illetve a kitámasztott felhasználást, így ezeket egyben, dokkoló nélküli módként értelmezi.

Korábban a vállalat mutatott már részletesebb kimutatást a befektetőknek, ami alapján a felhasználók nagyjából fele hasonló időtartamot tölt dokkolt és nem dokkolt állapotban, 30%-uk az utóbbit részesítik előnyben, míg a maradék, majd 20%-nyi játékos leginkább a dokkolt üzemmódért rajong.

Ezek az adatok egyébként nagyon fontosak a Nintendo számára, mert a Switch lényege gyakorlatilag a hibrid felhasználási lehetőség, és ha a felhasználóbázis jelentős része túlzottan előnyben részesítené az dokkolt vagy a nem dokkolt állapotot, akkor az egy olyan üzenet lenne, hogy a hibrid megvalósítás nem célszerű már. Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy kifejezetten jó ötlet volt erre menni.

Előzmények

Hirdetés