Több játékot is a felhőn keresztül vinne Switch-re a Capcom

Ettől viszont a konzol elveszti a lényegét, így a Nintendo döntéskényszerbe kerülhet.

A Nintendo Switch egyik legérdekesebb címe a Resident Evil 7 Cloud Version, ami gyakorlatilag a Resident Evil 7 egy olyan verziója, amit az említett konzolt birtokló játékos csak Japánban érhet el, és még csak meg sem vásárolhatja teljesen, ugyanis az áruházból a megrendelés 180 napnyi játékot tesz csupán lehetővé.

Hirdetés

Az üzleti modell a Capcom számára kedvező, hiszen pontosan tudják, hogy meddig kell biztosítani a szervereket ahhoz, hogy azok streameljék az érintett játékot a Switch-re. Ezzel szemben a játékos azért annyira már nem jár jól. Egyrészt a 180 nap akkor is ketyeg, ha nem játszik, másrészt az élmény annyira lesz jó, amennyire az internetkapcsolat engedi.

Egy fecske persze nem csinál nyarat, és ezzel valószínűleg így volt a Nintendo is, de a Capcom a The Wall Street Journal számára azt nyilatkozta, hogy jelenleg vizsgálják annak a lehetőséget, hogy később több címet is felhős szolgáltatáson keresztül szállítsanak a Switch konzolra.

Ez az a pont, ami a Nintendo számára egy döntéskényszert is szül. A Resident Evil 7 Cloud Version megjelent, nem igazán lehet vele mit kezdeni, Japánban működik, és valószínűleg előre megbeszélték a Capcommal, hogy ez egy felhős megoldás lesz. Eddig a pontig le van zárva a történet. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy a Nintendo engedné-e, hogy a Capcom több címet is ilyen formában biztosítson a konzolra, ezzel megúszva a natív port elkészítését.

Bár önmagában a felhős játékkal nincs különösebb baj, a Nintendo Switch pont a lényegét veszti el az így biztosított tartalom esetében. Effektíve asztali konzollá formálná ez az irány, holott a hibrid vonal egy kritikus tényezőként létezik a Nintendo koncepciójában. Egy-két játék tehát nem jelent különösebb problémát, de ha tömegesen rászoknak a felhős modellre a fejlesztőstúdiók, akkor az már káros lehet a konzol számára.

A Nintendo egy ponton nemet fog mondani, ugyanis a felhasználóbázis szépen növekszik, ergo még ha késve is, de sok stúdiónak már megéri a natív port elkészítése, előbb-utóbb meg fogja érni a Capcomnak is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés