Kivégzi a NES Classic Editiont a Nintendo

Hiába hiánycikk a termék, hiába van rá hatalmas igény, a japán cég nem akar többet eladni belőle.

A Nintendo még nyáron jelentette be, hogy novemberben egy új konzolt dobnak piacra, amely a NES Classic Edition nevet fogja viselni, és tulajdonképpen egy tisztelgés az eredeti NES előtt. A megjelenés után kiderül az is, hogy mi hajtja a gépet, de a termék sorsa szomorú véget ér.

A Nintendo az elmúlt héten adott ki egy közleményt, hogy befejezik a gép gyártását, és számos piaci területen áprilisban lesznek leszállítva az utolsó csomagok. A japán cégnek a döntése azért rendkívül érdekes, mert a NES Classic Editiont tulajdonképpen vitték, mint a cukrot. Eddig másfél millió gép került biztosan eladásra, és ez egy előző évre vonatkozó adat, azóta az I4U piackutatócég további egymillió eladással számolt, de erre vonatkozóan még nincs hivatalos megerősítés.

A piac annyira imádja a terméket, hogy a népszerűbb webáruházakba beérkező csomagok perceken belül elfogynak, és szinte minden területen belül olyan visszajelzéseket kap a Nintendo a kereskedőktől, hogy túl kevés NES Classic Editiont szállítanak, ugyanis jóval többre lenne igény. Többen ebből üzletet csinálnak, és az olcsón megvásárolt konzolt akár dupla áron adják el az aukciós portálokon.

A Nintendo a döntést azzal magyarázza, hogy a NES Classic Editiont sosem szánták olyan terméknek, amely esetlegesen hosszú távon elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés