Netbookok a divatbemutatón

Hirdetés

Tegnapi hírünkből is kiderült, hogy a parányi mobil számítógépek tervezésénél jelentős szerepet kapnak a dizájnerek, hiszen sokszor a forma adja el a tartalmat. A HP is ezt az utat választotta, Mini 210-es netbookjuk speciális változatának külsejét ugyanis Vivienne Tam tervezte, aki korábban is segített már egyes gépeik formatervénél. A pillangókkal díszített fedlapnak elsősorban a hölgyek örülhetnek majd, hiszen így nem kell matricákkal vagy egyéb kiegészítőkkel feldíszíteniük a gépüket, hogy igazán a magukénak érezhessék azt. A mintát egyébként egy kínai legenda, a Butterfly Lovers  (Liang Shanbo és Zhu Yingtai szerelmének története) ihlette, a népszerű romantikus sztorinak több irodalmi és zenei feldolgozása is született már.

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition
HP Mini 210 Vivienne Tam Edition

A készüléknek már a csomagolása sem hétköznapi, és több, szintén pillangómintás kiegészítő is rendelhető lesz hozzá, mint például szarvasbőr tok vagy vezeték nélküli egér. Beltartalmát tekintve megegyezik az alapmodellel, azaz Intel Atom N450 processzor dolgozik benne a GMA 3150 integrált vezérlővel, a memória 2 GB, a winchester pedig 320 GB-os. A pici, csupán 1,22 kg-os és alig több mint 2 cm vastag gép könnyen elrejthető egy nagyobb retikülben is, 10,1 colos kijelzője 1024x600 pixeles felbontást kínál. A HP Mini 210 Vivienne Tam Edition áprilisban jelenik meg, a pontos ára egyelőre még nem ismert, de biztos, hogy többe fog kerülni az alapmodellnél.

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition
HP Mini 210 Vivienne Tam Edition

A Sony inkább az egyszerű eleganciát tartotta fontosnak a VAIO M netbook létrehozásánál. Az apró gépet már korábban megemlítettük, most azonban a forgalomba kerülési ideje és az ára is kiderült. Az 1,4 kg-os, 268 x 183 x 33 mm-es masina a hardvertartalmát tekintve megegyezik a HP készülékével, azaz ebben is N450-es Atomot és így GMA 3150 vezérlőt találunk. A kijelző itt is 10,1 hüvelykes és 1024x600 pixeles, az alapfelszereltség 1 GB RAM-ja és 250-os GB-os merevlemeze pedig 2, illetve 320 GB-ra bővíthető. A Sony VAIO M még márciusban eljut a boltokba, az ára 450 dollár körül alakul majd.

Sony VAIO M
Sony VAIO M

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés