Nem várt hibákat generálnak az új MacBook Pro notebookok

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozza a gondokat, mivel gyakorlatilag mindenféle hardverkonfigurációval érkeznek képi hibákra vonatkozó panaszok.

Hirdetés

Az Apple nagyjából egy hónapja jelentette be az új, 13,3 és 15,4 hüvelykes MacBook Pro notebookokat, amelyek tényleg komoly előrelépést képviseltek az elődökhöz képest, ugyanakkor ahogy adják el a gépeket, annál több panasz érkezik rájuk. Elsődlegesen képi hibákra panaszkodnak a felhasználók, főleg az Adobe Premiere Pro programon belül az Adobe Media Encodert használva. Érdekesség, hogy jellemzően azoknál a projekteknél történik programösszeomlás és a képi hiba, amelyeket régebbi gépen hoztak létre.

13,3 hüvelykes modell AMD GPU-val

A probléma azonban nem szűkíthető le az Adobe-ra, ugyanis véletlenszerűen keletkeznek képi hibák a kijelzőn. Jellemzőek a piros és fekete téglalapok, de esetenként durvább torzulás is előfordul. Újraindítás után ezek elmúlnak, de nem mindenki ilyen szerencsés, ugyanis bizonyos felhasználók már indításkor is képi hibákra panaszkodnak, ideértve a furcsa képtöréseket.

13,3 hüvelykes modell Intel IGP-vel

A problémákban az a legfurcsább, hogy látszatra független a hardverkonfigurációtól. Gyakorlatilag mindenféle összeállításban előfordulnak, hajtsa a kijelzőt az Intel IGP vagy az AMD GPU. Ennél furcsább, hogy sokaknál viszont semmi gond nincs. Ezek miatt nagyon nehéz behatárolni, hogy mégis hol a hiba. Eléggé logikátlan, hogy az összes kiválasztható grafikus vezérlővel probléma lenne, ahogy a kijelző való mutogatás sem korrekt, mivel ettől még nem fagynának le a programok, illetve pár beszámoló szerint a képi hiba jelentkezik külsőleg csatlakoztatott megjelenítőn is. A memóriára való visszavezetésben ugyanakkor lehet logika, hiszen mielőtt a kijelzőre kimegy a kép, mindenképpen bemásolásra kerül a rendszermemóriába, viszont nem kizárt, hogy ez még így is szoftveres a gond. Főleg amiatt, hogy sokszor ugyanolyan program használata mellett, ugyanolyan munkamenet megkezdésekor jön elől.

Az Apple egyelőre nem reagált az eseményekre, de bizonyos, hogy a panaszok miatt már vizsgálják a termékeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés