Nem kell májusig várni az első PC-s Blu-ray íróra

„A Sony tegnap bejelentette, hogy május 23-án startol a Blu-ray lemezformátum – egyelőre az Egyesült Államokban. Ezen a napon kerülnek a boltokba az első filmek – 50 első randi, Randiguru, Az ötödik elem, Repülő tőrök klánja, Kaptár 2. - Apokalipszis, Terminator 2 –, és ekkor jelenik meg a Samsung kompatibilis lejátszója is” – írta tegnapi beszámolójában társlapunk, az IT.news. Ha minden a tervek szerint alakul, akár több mint egy hónappal a filmek és az említett asztali olvasó debütálása előtt megjelenhet a boltokban a Samsung számítógépekbe építhető, illetve számítógépekhez külsőleg csatlakoztatható Blu-ray írója.

A japán Akihabara News weboldalon megjelent információk szerint az SH-B022A, illetve az erre az egységre épülő, külső csatlakozású SE-B026 típusú író úgynevezett 3 az 1-ben rendszerű készülékek lesznek, azaz Blu-ray, DVD és CD médiumokra egyaránt képesek lesznek adatot rögzíteni, rendre 2x (ez körülbelül 9 MB/másodperces adatrögzítést tesz lehetővé), 12x és 40x (32x a külső írónál) tempóval. Az írók egyrétegű, 25 gigabájtos és kétrétegű, 50 GB kapacitású Blu-ray lemezekkel is elboldogulnak majd, mindemellett kompatibilisek lesznek a nagy felbontású filmek lejátszásához szükséges AACS másolásvédelmi rendszerrel is.

Az egyelőre nem tudni biztosan, hogy a TSST Blu-ray írója (azaz az első olyan Blu-ray író, aminek fejlesztésében névleg a rivális tábor vezetőjének tekintett Toshiba is részt vett) milyen piacokon lesz elérhető, mint ahogy nem ismert a készülékek fogyasztói ára sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés