Nem érintett az AMD a Spectre-NG-ben?

A Elazar Advisors kérdésére egyelőre biztató választ adtak, a többi pedig a jövőn múlik.

Másfél hete számoltunk be arról, hogy a Spectre nem akar ereszteni, ugyanis nyolc új sebezhetőség van a láthatáron, amelyek egyelőre a Spectre-NG (next generation) gyűjtőnevet viselik. A sztorit leleplező c't magazin sajnos csak az Intel érintettségét tudta kideríteni, vagyis nyitott kérdés maradt, hogy az ARM, illetve az AMD megoldásai sebezhetők-e.

Az Elazar Advisors a fentiek miatt megkérdezte az AMD-t, hogy miképp látják a helyzetet, hiszen belsőleg biztos több információval rendelkeznek, mint média. Az említett vállalat azt válaszolta, hogy jelen tudásuk szerint nincsenek kitéve az új Spectre-NG kockázatainak.

Itt nagyon fontos kiemelni, hogy ez csak a jelenre vonatkozik, ugyanis ez a terület folyamatos kutatást igényel. Többek között a sebezhetőségek feltérképezésével foglalkozó szakemberek bármikor találhatnak olyan támadásmintát, vagy rosszabb esetben tényleges implementációt, amely működik az AMD processzorain is. A Spectrének tehát itt még közel sincs vége, a kutatások aktívan folynak a háttérben, amelyek az elkövetkező pár hónapban újabb sebezhetőségeket tárhatnak fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés