Nagy kapacitású NAS-ok a QNAP és a LaCie műhelyéből

A LaCie fél éve újította fel a Network Space 2 NAS névre hallgató hálózati adattárolóját. A fényes fekete téglába költözött készülék most újra egy kisebb frissítésen esett át, így a nagyobb kapacitásra vágyók igényeit is kielégítheti a gyártó.

LaCie Network Space MAX NAS [+]
LaCie Network Space MAX NAS [+]

A Network Space MAX NAS nevű tároló külső megjelenése nem sokat változott, csupán mérete lett nagyobb, hiszen a 117 x 193 mm-es alapterülethez az eddigi 45 mm-es helyett immár 77 mm-es magasság tartozik. A változásnak köszönhetően a termék tömege is megnövekedett, 1,8 kg-os most. Ez persze főleg annak köszönhető, hogy a NASt egy helyett kettő, akár 2 TB-os merevlemezzel is megtölthetjük, továbbá a meghajtók RAID 0 és 1 módban is használhatók. A NAS Gigabit Ethernet és 2.0-s USB aljzattal rendelkezik. A 2 és 4 TB-os kapacitású Network Space MAX hálózati adattárakat két év garanciával 280 és 480 dollárért vásárolhatják meg az érdeklődők.

LaCie Network Space MAX NAS [+]
LaCie Network Space MAX NAS [+]

A QNAP az előbbinél jóval nagyobb kapacitású óriással rukkolt elő a TS–859 Pro iSCSI Turbo NAS személyében, ami IP-SAN kiszolgálóként (Internet Protocol – Storage Area Network) és NAS-ként is működtethető. A vSphere-be való könnyű integrálhatósága lehetővé teszi a VMware virtuális gépek és a QNAP tárolója közti kommunikációt is. A termékben a kétmagos, 1,66 GHz-es Intel Atom D510-es processzor dolgozik 1 GB-os DDR2 memóriával karöltve. Összesen nyolc 2,5 vagy 3,5 hüvelykes winchestert képes fogadni, amelyek összesen 16 TB-os tárhelyet kínálnak. A meghajtók természetesen RAID konfigurációkban is összeköthetők, így elérhető a 0-s, az 1-es, az 5-ös és a 6-os mód. Az új QNAP NAS júniusban érkezik, az ára egyelőre ismeretlen.

QNAP TS–859 Pro iSCSI Turbo NAS [+]
QNAP TS–859 Pro iSCSI Turbo NAS [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés