A MOSAID leleplezte a HLNAND technológiát

Hirdetés

A kanadai székhelyű MOSAID elsősorban a HLNAND technológiájáról híres, ami a HyperLink NAND architektúrára épül. Utóbbi egy speciális, Indilinx által fejlesztett vezérlőre alapoz, ami többcsatornás kiépítésben jelentősen képes megnövelni az SSD olvasási és írási tempóját. A prototípus egyelőre FPGA tokozású vezérlést használ, ami 75 MHz-re limitálja a buszsebességet, de egy későbbi verzió 133 MHz-es frekvencián is üzemelhet, ami szekvenciális olvasásnál 212, míg szekvenciális írásnál 130 MB/s-os sebességet kínál.

A HLNAND lapkák SODIMM modulokon keresztül kapcsolhatók a termékhez, és egy ilyen modul 64 GB-os kapacitással rendelkezik. Egy csatorna két modult képes kezelni, de a MOSAID nyolccsatornás rendszeren is dolgozik, ahol a szekvenciális olvasási sebesség az 1,7 GB/s-os tempót is meghaladhatja. A későbbiekben ez az érték a 2,1 GB/s-ot is túllépheti, ám ehhez a jelenlegi vezérlő továbbfejlesztése szükséges.

A SATA-300 felületet használó prototípus már tökéletesen üzemképes, így az érdeklődők licenszelhetik a HLNAND architektúra elemeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés