Hirdetés

Modern billentyűzet és egér a Microsofttól

Letisztult vonalvezetésű, vezetéknélküli egér és rejtett ujjlenyomat-olvasós billentyűzet érkezett.

Egyszerűen csak Modern Mouse és Modern Keyboard (with Fingerprint ID) néven mutatkozott be a Microsoft új beviteli eszközeinek párosa. Letisztult vonalvezetésüket a Surface keyboard egyszerűsége ihlette, de nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a minimalizmusra törekvő Apple megoldásokkal sem.

A szimmetrikus Modern Mouse talán nem is lehetne egyszerűbb: hátát 33,5 mm magasra húzták, hossza 115 mm, tehát nem valami nagy, fő gombjait a felső burkolatba integrálták csak elöl, a fémből készül görgőnél válnak ketté. Bluetooth 4.0-n keresztül kapcsolódik a számítógéphez, meghajtásáról két AAA ceruzaelem gondoskodik, a mellékelt darabok akár egyéves üzemidőre is elegendőek, az egér velük alig több mint 90 grammot nyom. Sajnos, az érzékelőről nem kaptunk információt. Operációs rendszerből a Windows 8-at és frissebb változatokat szereti, az amerikai ajánlott ára pedig 49,99 dollár, ami alapján 16-18 000 forintos hazai árra számítunk.

Minimalista darab a Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID is. Éppen csak akkora (420,9 mm széles és 112,6 mm magas), hogy elférjenek rajta a megszokott gombok a kurzormozgatós és numerikus résszel, illetve a kicsit keskenyített funkcióbillentyűk sorával. Természetesen lapos, szigetes megoldásról van szó, aminek a vázát minőségi alumíniumból készítették. A kapcsolatot Bluetooth 4.0 vagy 4.1 vagy 4.2 intézi, az áramellátásról a mellékelt akkumulátor gondoskodik, háttérvilágításról nem szól a leírás. A klaviatúra különlegessége a rejtett ujjlenyomat-olvasó, amit a jobboldali Alt melletti Windows gomb helyére tettek, és természetesen kompatibilis a Windows Helloval. Az új Microsoft billentyűzet nem lesz olcsó, 129,99 dollár az ajánlott ára, ami itthon akár 40 000 forint fölötti összeget is jelenthet. További kellemetlen hír vele kapcsolatban, hogy csak Windows 10-zel működik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés