Befutottak a Microsoft Surface Pro 4 és Surface Book várva várt hibajavításai

Hirdetés

A Microsoft nagy elánnal jelentette be még tavaly októberben az új Surface masinákat, a Surface Pro 4-et, valamint a Surface Bookot. A többek által korszakalkotónak tartott termékekkel kapcsolatos pozitív fogadtatást követően azonban számos tulaj adott hangot nemtetszésének, mivel az újdonságok több sebből véreztek. Ezek megoldásán a Microsoft, az Intel és a többi beszállító egyaránt rengeteget dolgoztak a meghajtóprogramok oldaláról, aminek eredményeként már nem egy frissítésen vannak túl az új Surface eszközök.

Minden eddigi próbálkozás ellenére a legnagyobb bugot, miszerint a gépek alvó állapotban is rengeteget fogyasztottak, nem sikerült kijavítani az időközben megjelenő, ígéretesnek mondott Intel meghajtóval sem. Valójában ez érintett gépek nem mentek el aludni "sleep" módban, gyakran 1-2 perc után feléledtek, ami egyébként hűtés szempontjából nem túl szerencsés, ha épp egy táskában van elcsomagolva. A hiba leginkább a Surface Bookot sújtotta, de Surface Pro 4 tulajok is hasonló gondokról számoltak be.

Vélhetően a Microsoftnak is kínos volt, hogy ilyen sokáig nem találták, vagy ennyi időbe telt az energiagazdálkodással kapcsolatos hibára megoldást találni. Ez lehet az oka annak, hogy a fent vázolt probléma javítását megcélzó legfrissebb, Intel és Microsoft által közösen összeállított javítócsomag bejelentését a Surface projekt első embere, Panos Panay jegyzi a Microsoft Devices Blogon – meglehetősen nyájas stílusban. A Surface 4 Pro hibajavításának részletei itt, míg a Surface Book-é itt található, a frissítés pedig a Windows Update rendszerén keresztül érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés