Mérgező HD 4870 a Sapphire műhelyéből

Hirdetés

Újabb Radeon HD 4870-es modellel bővítette kínálatát az AMD grafikus kártyák egyik legnagyobb partnere, a Sapphire Technology. Minden jóval felszerelték, ami Toxic jelzésű kártyáikat jellemzi, emellett gyárilag emelt órajeleket is kapott.

Sapphire HD 4870 1 GB Toxic
[+]

A 750-ről 780 MHz-re emelt órajelű, 800 stream processzort magába foglaló RV770-es grafikus processzor kék színű nyomtatott áramköri lapon lapul, összesen 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória társaságában. Ezek órajelét a referenciamodell effektív 3600 MHz-éről a gyártó egészen 4000 MHz-re emelte fel.


[+]

A kék színű videokártya megkapta a Vapor-X hűtést, s ezt még három hőcsővel is megfejelte a gyártó. Az így két bővítőhelyet is elfoglaló Toxic modell várhatóan csendesen és hűvösebben fogja végezni a dolgát, mint a referenciamodellek.


[+]

Egyéb tulajdonságaiban viszont megegyezik velük, azaz támogatja a Microsoft DirectX 10.1 és Shader Model 4.1 technológiát, és CrossFireX rendszerben is használható. Kimenetei között két HDCP kompatibilis Dual-Link DVI csatlakozó és tévékimenet található, de a Sapphire egy DVI-HDMI átalakítót is csomagol a kártya mellé. Idén valószínűleg már nem jut el a forgalmazókhoz, és várható áráról sem számolt be a Sapphire.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés