Megújult kétmagos CPU-k a MacBook Pro noteszgépekben is

Hirdetés

Idestova három hónappal az Intel Core 2 Duo márkanevű, mobil számítógépekbe szánt CPU-inak debütálása után az Apple tegnap bejelentette, hogy frissíti MacBook Pro termékcsaládját. A modellfrissítés révén megújul mindhárom konfiguráció, így mindegyik új MacBook Pro típus gyorsabb kétmagos processzort, valamint több rendszermemóriát tartalmaz. A konzumer szegmensbe szánt MacBook noteszgépek választékát egyelőre nem aktualizálta a gyártó.

Mostantól még a legolcsóbb MacBook Pro modell is bivalyerős, 2,13 GHz-en ketyegő Core 2 Duo processzorral érkezik, a 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelt középső testvér, valamint a 17 hüvelykes kijelzővel rendelkező csúcsmodell 2,33 GHz-es Core 2 Duo CPU-t kap. A gyártó megduplázta a gépek memóriáját is, így a legolcsóbb típusba 1, a nagyobb tudású modellekbe 2 gigabájtnyi DDR2-667-es memóriát integrálnak. Mindezen túl nőtt a gépekben található merevlemezes háttértárak kapacitása is: a kisebbik TFT-vel szerelt két modell 120 GB-os, a csúcsmodell 160 GB-os HDD-t kap mostantól. Újdonság továbbá mindegyik MacBook Pro modellnél a kétszeres tempóra felgyorsult FireWire-csatoló.

A gépek további paramétereit nem érintette a modellfrissítés, így a kijelző felbontása, a grafikus motor, a kommunikációs lehetőségek, a bemeneti és kimeneti interfészek típusa és száma (leszámítva a fentebb említett FireWire-csatolót) változatlanok maradtak.

A számos opcióval kiegészíthető új MacBook Pro modellek alapára 1999, 2499 és 2799 dollár, azaz a nagyobb teljesítményt és fejlettebb technológiákat – szokásához híven – gyakorlatilag változatlan áron méri az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés