Megújult az Everest programcsalád

Hirdetés

A kanadai Lavalys Consulting fejlesztőcég a mai napon elérhetővé tette Everest programcsaládjának új tagjait. Az otthoni felhasználóknak szánt – a korábbi verziókhoz képest némileg butított – Everest Home Edition 2.0, a vállalati rendszergazdáknak fejlesztett Everest Corporate Edition 2.0 illetve a szintén elsősorban otthoni felhasználók számára hasznos Everest Ultimate Edition 2005 változatok megjelenését hosszú bétateszt előzte meg, melyben oldalunk is aktívan részt vett.

Mint arról tapasztalatainkat összegző cikkünkben beszámoltunk, gyakorlatilag csak az Everest Ultimate Edition számít új családtagnak, a Home és a Corporate változatokkal találkozhattunk már korábban is (az üzleti változat gyakorlatilag csak névváltoztatáson esett át). Az új program a Home Edition által megkezdett utat folytatja; az ingyenes programhoz képest azonban a hardverekkel kapcsolatos adatgyűjtésen túl rendkívül hasznos információkkal szolgál a szoftverről, biztonsági beállításokról. Az Ultimate Edition mindemellett új modulokkal is bővült; az új változatba számos rendszerfigyelő program mintájára beépítették az érzékelő ikonokat, melyek a számítógép főbb komponenseinek környezeti változóit követik nyomon, továbbá némileg átgyúrt változatban visszatért az elődnek tekinthető Aida32-ben látott monitordiagnosztikai modul.

Az új Everest mindezek mellett összesen hat új sebességmérő modullal bővült a Home változathoz képest, ezek mindegyike a processzor műveletvégzési sebességét méri. A fejlesztők ígérik, hogy a sebességmérés hamarosan kiterjed a rendszer többi komponensére is, így az újabb verziókkal várhatóak például a tárolórendszert tesztelő modulok is.

Az Everest Ultimate Edition 2005 a bevezetési kedvezmény keretén belül június 17-ig akciósan; 8400 Ft/munkaállomás áron licencelhető (az összeg az adott dátumtól 11250 Ft-ra változik), mely 12 hónapos termékfrissítést és támogatást foglal magába. Azok számára, akik csak ismerkedni szeretnének a programmal, a korlátozott, ingyenes próbaváltozat hozzáférhető a Lavalys letöltési oldalán, ahol a programcsalád két másik tagja is elérhető.

Azóta történt

Hirdetés