Megszületett az első igazán hasznos SLI HB híd

Az ASUS az első gyártó, amely megértette a túldizájnolt konstrukciók átkát.

Az NVIDIA még az év közepén jelentette be, hogy az eddigi SLI hidak mellé bevezetik az SLI HB, azaz High Bandwidth összeköttetést is, ami a korábbi 500 MB/s-os adatátviteli teljesítmény helyett már 1 GB/s-os tempót kínál fel. Ez azért volt fontos, mert az 500 MB/s-os tempó nem volt elég a legújabb hardverek kiszolgálásában, bár az 1 GB/s-os megoldás sem teljesít tökéletesen, de mindenképpen jobb megoldás.

Hirdetés

A gyári SLI HB hidak azonban finoman szólva is a dizájnt helyezték előtérbe, és ilyen megoldásokat hoztak a gyártók is. A felhasználók többsége azonban nem igényli az RGB LED-et, illetve a dizájnos borítást, arra viszont nagy igény lenne, hogy ha egyszer vásárolnak külön egy ilyen SLI HB hidat, akkor a jövőben megvett VGA-kra is felhelyezhető legyen, és ne akadjon bele a hűtőbe valamelyik dizájneleme.


[+]

Az ASUS a fenti igény miatt dobta piacra a ROG termékcsalád részének számító új, 60 mm-es SLI HB hídjait. Ezek teljesen átlagos megoldásuk, a kialakításuk minimális, de pont emiatt nem ütköznek bele a VGA-kra szerelt hűtőkbe. Persze nem világítanak, nem is dizájnosak, viszont működnek.

Az egyszerű ASUS SLI HB hidak ráadásul olcsóbbak lesznek, mint a túldizájnolt társaik, amelyekért nem ritkán 15 000 forintot kell még külön fizetni, köszönhetően annak, hogy ezeket nem csomagolják a VGA-k mellé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés