Megoldódott a Surface Pro 3 akkuproblémája

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy néhány Surface Pro 3 üzemideje vészesen lecsökkent, vagyis látszólag gyorsan lemerülnek, így közel sem voltak képesek hozni a kapacitásuktól elvárható üzemidőt. A Microsoft a sokasodó bejelentés nyomán megígérte, hogy az eset kivizsgálása prioritást élvez a technikai támogatási részlegnél, aminek úgy tűnik meg is lett az eredménye, hiszen nem csak a hiba forrását találták meg, hanem a megoldással is előrukkoltak.


[+]

A problémát az akkumulátor firmware-je okozza, ami hibás visszajelzést adott a töltöttség állapotáról, így a töltés már azelőtt befejeződött, hogy az akku elérte volna a maximális kapacitását. A megoldás tehát szoftveres úton érkezik, a Surface-eket nem kell szervizbe küldeni, és visszahívási akció keretén belül akkucsere sem lesz.

A javítás Windows Update-n keresztül már érhető (System Firmware Update - 8/29/2016). A gyártó felhívja rá a figyelmet, hogy a frissítést töltőre dugott állapotban kell elvégezni (nem a dokkolóban) és a sikeres procedúra után a gépet nem szabad leállítani, hanem azonnal újra kell indítani. Az ígéretek szerint szerint a frissítést követően még néhány teljes feltöltés-lemerítés ciklusra szükség lehet, mire visszaáll a rend és elérhető lesz a teljes kapacitás.

Előzmények

Hirdetés