Nem viszik a partnerek az Imagination sugárkövetésre képes architektúráját

Hirdetés

Az Imagination még két évvel korábban jelentette be, hogy sugárkövetéssel turbózza fel grafikus vezérlőit. Egészen pontosan a Wizard architektúráról van szó, amelyre a vállalat a PowerVR GR6500-as GPU IP-t kínálja. A rendszer gyakorlatilag évek óta licencelhető, de egyelőre sehova sem jut. Az érdeklődés fellendítése érdekében az Imagination még egy referenciadizájnt is tervezett rá, ami fél éve elérhető, de sajnos ezért sem tolonganak a potenciális licencelők. Pedig a vállalat ezt már bemutatta az idei CES-en, és most az MWC-re is vittek demonstrációkat.

A helyzet az, hogy a rendkívül hányattatott sorsú PowerVR GR6500-ra sajnos alig van érdeklődés, így az Imagination gyakorlatilag ahol lehet megmutatja, hátha lesz egy pár megrendelő. Az MWC alapján látható, hogy jó kis fejlesztés ez, és a működéshez szükséges alap már ott van a Unity 5 videojáték-motorban, tehát mondhatni van egy alap támogatás, amin már el lehetne indulni.

Az Imagination nem is titkolja, hogy érdeklődőket keres, így számos információt megosztanak a rendszerről, ezen belül is választható többféle konfigurációban, és a cég bevallása szerint ideális lehet egy esetleges kézi-, vagy asztali konzolba, illetve akár a PC-kbe is egy bővítőkártya formájában.

Csak remélni lehet, hogy az idei demók alapján valaki végre felfigyel a fejlesztésre, ugyanis az Imagination számára sorsdöntő lenne pár megrendelő, nélkülük ugyanis egyszerűen nem biztos, hogy megéri több pénzt pumpálni a Wizard architektúra hardveres és a szoftveres alapjának továbbfejlesztésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés