Lenovo ThinkPad blog: ThinkPad X1 Tablet

A modulárisan bővíthető tablethez billentyűzet, extra akkumulátor, port replikátor, 3D kamera és projektor is kapcsolható.

Nem csak klasszikus notebook és tabletté hajlítható, kettő az egyben formában létezik a ThinkPad kínálat csúcsán álló X1, hanem van belőle tablet változat is. Ez viszont már nem 14 hüvelykes, mint a laptopok, hanem 12 hüvelykes 3:2 oldalaránnyal és 2160x1440 pixeles felbontással. A készülék alapterülete szinte pontosan akkora, mint egy A4-es lapnak, vastagsága mindössze 13 milliméter, súlya pedig 795 gramm. A megszokott fekete mellett ezüstszürke és piros fedéllel is elérhető.


[+]

Egy mezei tablet nem igazán lehet hatékony munkaeszköz, ezért sokféle extrával látták el a ThinkPad X1 Tabletet. Talán említeni sem kell, hogy kapcsolható rá billentyűzet, ami minőségével megközelíti a ThinkPad notebookokét, ráadásul a touchpad mellett pöcökegér is van rajta. Nem csak laposan, hanem hátsó részét megemelve is rögzíthető, és nagyon hasznos kiegészítő a nyomásérzékeny toll is.

Igazi különlegességnek számít még az elti tabletek világában is az X1 Tablet alsó peremére felcsatlakoztatható modul, amiből hanem három változat van. A Produktivitás modulon teljes méretű HDMI képkimenet és USB 3.0 kapuk vannak, akinek pedig ez is kevés lenne, OneLink+ port replikátort is ráköthet, aminek segítségével akár külső monitorokat is meg lehet hajtani. Nem mellesleg akkumulátor is lakozik ebben az egységben, így a tablet jellemzően 10 órás üzemideje 15 órára bővíthető.


[+]

Az Előadó modul extrája a beépített picike projektor, amivel kétméteres távolságra akár 60 hüvelykes (kb. 152 cm) átlójú képet lehet vetíteni, emellett van HDMI ki- és bemenete. A 3D képalkotó modulba pedig az Intel RealSense R200 3D kameráját integrálták, ezzel 3D szkennerré változtatható a tablet. A ThinkPad X1 Skylake-alapú Core m7 processzort kapott, támogatja a vPro technológiát, így vállalati rendszerbe illesztve távolról menedzselhető. Memóriája akár 16 GB is lehet, SSD-ből legfeljebb 1 TB-os kérhető hozzá. Természetesen van mobilinternet modem és ujjlenyomat-olvasó is benne.

Azóta történt

Előzmények